1. Cascada Urlătoarea – Una dintre cele mai cunoscute zone turistice este Valea Prahovei, cu minunatele stațiuni Sinaia și Bușteni. Fiecare poate fi o destinație pentru mini-vacanță.
Pe cărările Bucegilor vei găsi întotdeauna liniștea relaxantă specifică unei drumeții la munte. Unul dintre cele mai ușoare trasee: Cascada Urlătoarea. Situată numai la 1100 m, zona poate fi un loc de refugiu în zilele toride de vară.
La Cascada Urlătoarea se ajunge ușor, pe drumul de la telecabina din Bușteni. Traseul nu are grad de dificultate mare, așa că la drumeție pot să participe inclusiv copiii.
2. Sfinxul și Babele, misterioasele monumente naturale din Bucegi – În jurul celor două pietre așezate în vârf de munte s-au creat numeroase legende, iar mulți cred că acestea emană energii pozitive.
Pentru cei care nu sunt obișnuiți cu traseele montane cu grad mare de dificultate le recomandăm să urce cu telecabina.
Platoul Bucegi poate fi un punct important de plecare spre traseul Vârful Omu. Din start însă trebuie spus că obligatoriu călătorul trebuie să aibă echipament corespunzător, iar din rucsac nu trebuie să-i lipsească o pelerină de ploaie, pentru că, la altitudini mari, vremea se poate schimba de la o oră la alta.
3 Salina Slănic – situată la doar 40 de kilometri de Ploiești. Salina Slănic poate să fie destinația perfectă pentru o zi de weekend. Din Ploiești se poate urma traseul DN1A – Ploiești – Boldești Scăeni – Lipănești, după care pe DJ 102- Dumbrăvești- Vărbilău – Slănic sau pe ruta DJ102 Ploiești – Păulești – Găgeni- Plopeni-Dumbrăvești – Vărbilău – Slănic.
4. Brebu – localitate situată la numai 7 km de Câmpina și la 40 de Ploiești. Brebu poate fi o alegere fericită pentru o zi de weekend.
Cel mai important obiectiv din Brebu este complexul arhitectural Brebu compus din zidul de incintă, Turnul Clopotniță, Biserica și Casa Domnească.
Acesta este de altfel unul dintre cele mai importante monumente istorice din secolul XVII-lea din Prahova. (foto: Primăria Brebu).
5. Barajul Paltinu – Pentru cei care aleg să ajungă aici cu autoturismul, traseul este destul de ușor de parcurs. Distanța este de aproximativ 50 de kilometri față de Ploiești, pe DN1, iar din Câmpina drumul este marcat cu indicatoare.
Turiștii care ajung în zona barajului nu au cum să se plictisească. Pot petrece câteva clipe de relaxare la iarbă verde.
Secretul unui weekend perfect este să planifici din timp deplasarea și să urmărești cu atenție prognoza meteo.
Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.