Care este cel mai sigur loc din avion, conform expertilor

Portrait of pensive female standing near private airplane. Wealth and career concept

12 martie 2023  |  22:08  |  👁 236 Vizualizari


Dupa ani de perturbari din cauza pandemiei, transportul aerian a revenit la un nivel ridicat. Insa multe persoane nu se simt in largul lor in timpul zborului, asa ca le-ar putea ajuta sa stie care e cel mai sigur loc din avion.

In cazul in care ai emotii cand zbori cu avionul, nu esti singura. Potrivit datelor companiei charter Stratos Jets, intre 33% si 40% dintre oameni sunt nelinistiti cand urca la bordul unui avion.

Daca te temi cand calatoresti cu avionul, te-ar putea ajuta sa stii care e cel mai bun loc pe care sa-l ocupi. Expertul in aviatie Doug Drury a scris intr-un articol publicat de CNN ca, potrivit statisticilor, locul din mijloc de pe ultimul rand de scaune este cel mai sigur din avion, scrie Marie Claire.

Un studiu publicat de TIME in 2015 a verificat accidentele aviatice din ultimii 35 de ani, analizand numarul de victime si de supravietuitori. Desi nivelurile fatalitatii au variat usor intre locurile din fata, de la mijloc si din spatele avionului, studiul a aratat ca locurile din treimea din spate au avut o rata de fatalitate de 32%, comparativ cu 39% la mijloc si 38% in fata.

„Sa stai pe un rand de langa o iesire iti ofera intotdeauna cea mai rapida iesire in caz de urgenta, daca nu exista un incendiu pe partea aceea”, a explicat Drury.

Sectiunea din fata este prima care suporta impactul in cazul unui picaj. Si intrucat sectiunea din mijloc este cea cu aripile, unde e stocat combustibilul, partea din spate s-a dovedit cea mai sigura. In aceasta zona, locurile de la mijloc de pe ultimul rand sunt preferabile fata de cele de la culoar sau de la ferestre intrucat persoanele de alaturi pot actiona ca niste tampoane in caz de impact.

Totusi, zborul este cel mai sigur mod de transport. De exemplu, in 2019 au avut loc 70 de milioane de zboruri in toata lumea si s-au inregistrat doar 287 de decese in accidentele aviatice.

Potrivit unei analize realizate de Consiliului National pentru Siguranta din Statele Unite, riscul de a muri intr-un avion este de numai 1 la 205.552 de zboruri. In schimb, in cazul calatoriei cu masina, riscul e de 1 la 102 drumuri.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.