Waze vine cu o nouă funcție ca să te facă să uiți de Google Maps

2 decembrie 2019  |  16:31  |  👁 500 Vizualizari


Waze și Google Maps au devenit frați prin alianță după ce și startupul israelian a ajuns în curtea gigantului Google. Numai că dacă folosești, de exemplu, Google Maps în loc de Waze s-ar putea să te coste. Literalmente.

Waze e aplicația pe care o folosești probabil să identifici zonele mai puțin aglomerate pentru a ajunge mai repede la destinație. Funcționează fix în baza feedback-ului primit de la șoferi. Astfel, știi ce drumuri sunt închise, unde e aglomerat sau unde stau la pândă polițiștii.

Acum, însă, compania preluată de Google vine cu o nouă funcție. Și ia, din nou, fața „fratelui” Google Maps.

Cu ce vine nou Waze față de Google Maps

Chiar dacă sunt deținute de gigantul Google, funcția Maps și Waze sunt competitori pe aceeași zonă. Numai că Waze e un pic mai în față atunci când vine vorba de funcțiile oferite. Utilizatorii se declară mulțumiți de faptul că aplicația le oferă cam tot ce au nevoie: drumurile închise, radarele, zonele în care sunt filtre de poliție, gropile mari de pe stradă și multe altele.

Nu pe toate le găsești și la Google Maps. Iar Waze mai face acum un pas în față. A decis să vină cu o funcție care-ți permite să știi pe ce drumuri trebuie să plătești taxe. E vorba de o alertă pe care o primești atunci când te îndrepți pe un drum pe care vei fi taxat. Spre exemplu, când vei pleca spre mare, Waze te va atenționa că ai de plătit taxa de pod de la Fetești.

Deocamdată, funcție e disponibilă în Marea Britanie și Irlanda, dar e posibil să apară curând și în alte țări europene, inclusiv România. Practic, dacă folosești Google Maps (care n-are această funcție), riști să plătești doar pentru că ai preferat o zonă cu taxe de drum.

Până acum, după cum se laudă reprezentanții Waze, aplicația te ajuta să petreci cât mai puțin timp în trafic și să eviți gropile din asfalt. Acum, te ajută să-ți păstrezi și banii.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.