Waze primeste o functie noua mult asteptata

4 mai 2020  |  07:06  |  👁 618 Vizualizari


Echipa Waze urmează să adauge foarte curând o capabilitate mult aşteptată: instrucţiuni pentru selecţia benzii de circulaţie.

Waze este probabil cel mai popular serviciu de navigaţie din lume în rândul şoferilor care activează în special în mediul urban. Google a preferat să nu interfereze foarte mult cu dezvoltarea serviciului după ce l-a cumpărat, iar acesta a creat o adevărată comunitate în jurul său. Chiar dacă în ultimele câteva săptămâni traficul prin oraşe a scăzut, echipa Waze nu a încetinit dezvoltarea noilor funcţii, urmând să adauge foarte curând o capabilitate mult aşteptată: instrucţiuni pentru selecţia benzii de circulaţie.

Se pare că utilizatorii din Israel, ţara de origine a aplicaţiei Waze au început deja să primească acces la această nouă capabilitate. Utilizatorii din restul lumii vor primi probabil în săptămânile viitoare, pentru fiecare oraş în parte, întrucât este necesară modificarea semnificativă a modului de funcţionare al serviciului pentru a o activa.

Practic, fiecare drum în parte ar trebui să fie recunoscut cu numărul total de benzi pe care îl are, iar fiecare trebuie marcată corespunzător, în funcţie de regulile de circulaţie.

Pot exista intersecții în care există bandă dedicată de viraj la stânga, sau bandă pentru viraj la dreapta, sau benzi multiple pentru astfel de schimbări de direcție.

În timpul navigării prin intermediul Waze cu noua capabilitate activă, atunci când vei primi notificare de schimbare de direcției de mers, vei putea vedea deasupra și banda pe care trebuie să te încadrezi. Astfel, pot fi evitate situațiile în care într-o intersecție cu diverse benzi pentru diferite direcții, te încadrezi greșit înainte de semafor. Alertele de selecție a benzii vor apărea cu 500m înainte de intersecție în orașe și cu 1 km înainte de intersecție pe drumurile din afara orașelor și pe autostrăzi.

Această nouă capabilitate din Waze va ajuta și mai mult la decongestionarea traficului din orașe, optimizând traseele utilizatorilor mai eficient și în detaliu mai mare, având acum acces la noile informații. Ce nu va putea aplicația să detecteze este banda pe care te afli în prezent, întrucât GPS-ul are o marjă de eroare de aproximativ 5 metri. Există și telefoane cu cipuri GPS mai performante, cu eroare de numai câteva zeci de centimetri (precum modelele de top de la Huawei), însă ar trebui ca software-ul să fie dezvoltat special pentru aceste modele pentru a putea beneficia de avantajele lor.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.