Vreme deosebit de caldă în România. Maximele ajung și la 18 grade. Plouă în majoritatea regiunilor țării

8 februarie 2021  |  08:54  |  👁 104 Vizualizari


  • Temperaturile maxime se vor încadra între – 5…-3 grade în nordul Moldovei și 17…18 grade în sudul Dobrogei
  • Minimele zilei vor fi cuprinse între -2 și 10 grade
  • Cerul va avea înnorări și va ploua în majoritatea regiunilor

Cum va fi vremea în România

Vremea va fi caldă pentru această dată în cea mai mare parte a țării, chiar deosebit de caldă în centru și sud-est, dar și mai rece în nord-est, unde valorile termice diurne vor fi negative, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între – 5…-3 grade în nordul Moldovei și 17…18 grade în sudul Dobrogei, iar cele minime vor fi cuprinse între -2 și 10 grade, spun meteorologii.

Cerul va avea înnorări și va ploua în majoritatea regiunilor. În Moldova, precipitațiile vor fi predominant sub formă de ploaie şi, local, mai ales în nordul regiunii, vor fi depuneri de polei, conform prognozei meteo.

În zona montană înaltă va ninge, iar noaptea în nord-vest vor fi condiții de lapoviță. În sudul teritoriului ploile vor avea caracter de aversă şi izolat vor fi însoţite de descărcări electrice.

Cantitățile de apă vor fi mai însemnate în zonele de munte și în regiunile vestice – nord vestice, unde local se vor cumula 15…20 l/mp și izolat 25…30 l/mp.

Vântul va sufla tare la munte, cu rafale ce vor depăşi pe creste 100…120 km/h, viscolind şi spulberând zăpada, iar în celelalte regiuni, în special în vest, în centru şi în sud-est, local și temporar, vor fi intensificări cu viteze, în general, de 50…70 km/h, mai ales dimineața, pe alocuri va fi ceață.

Cum va fi vremea în Prahova

Conform ANM, vremea va fi închisă, cu nebulozitate joasă persistentă şi fără variaţii termice pe tot parcursul.

Vremea se va încălzi semnificativ, astfel încât temperatura maximă va fi de 10…12 grade, iar cea minimă de 6…7 grade.

Cerul va avea înnorări şi, temporar, vor fi averse slabe și, posibil, descărcări electrice. Vântul va sufla în general moderat, cu intensificări în special noaptea, când vor fi rafale de 45…55 km/h.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.