Volkswagen are invenția care rezolvă încărcarea mașinilor electrice

30 decembrie 2019  |  11:45  |  👁 166 Vizualizari


În România, mașinile electrice sunt mai rare decât condamnările în dosarul „Revoluției”, dar pe plan global Volkswagen are un plan. În loc să cauți tu stația de încărcare, vine ea la tine.

În România, Hidroelectrica susține că vrea să rezolve, pe cât posibil, această problemă cu lipsa stațiilor de încărcare. Vrea să pună staţii de încărcare a maşinilor electrice pe toate drumurile aflate în preajma centralelor sale. Și ar putea fi ceva, în condițiile în care operează peste 200 de centrale hidroelectrice.

De cealaltă parte, Volkswagen e un producător auto care acum încearcă să crească adopția acestor mașini. A lansat câteva modele, iar planul, pe termen lung, e să fie un jucător important pe această piață. Acum, producătorul a prezentat un de robot care ar putea elimina problema căutării unei staţii de încărcare.

Cum face asta? E simplu. Robotul Volkswagen vine la mașina ta și ți-o încarcă în timp ce tu îți vezi de alte treburi. Și nici nu trebuie să cauți loc de parcare special.

Cum funcționează robotul Volkswagen

Robotul Volkswagen are două componente importante: acumulatorul prin care îți încarcă bateria mașinii și cea de încărcare. Puterea de alimentare va fi de aproximativ 50 kW, îndeajuns cât să încarce rapid o parte din bateria maşinii.

Scopul companiei e să bage astfel de roboți în parcări. Iar tu îi chemi prin telefon, folosind o aplicație dezvoltată în acest sens. Ca să navigheze prin parcare, către mașina ta, robotul se va baza pe camere video, senzori laser și senzori ultrasonici.

Deocamdată, Volkswagen a lansat ideea. Produsul final mai durează și, cel mai probabil, vom vedea așa ceva în parcări când vor fi suficiente mașini electrice cât să fie justificată investiția. Mai trebuie realizată și o standardizare a porturilor de încărcare sau dotarea robotului cu mai multe cabluri potrivite.

În orice caz, este cel mai util demers de până acum.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.