Un nou caz de infectare COVID-19 în Prahova

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

17 martie 2020  |  16:41  |  👁 235 Vizualizari


Numărul celor infectați cu coronavirus în România a ajuns la 217, potrivit celor mai recente date publicate de Institutul Național de Sănătate Publică.

Datele de la Grupul de Comunicare Strategică au confirmat această cifră.

De la ultima informare, au fost confirmate 33 de cazuri noi, după cum urmează: 26 în București, 5 în Brașov și câte unul în Constanța și Prahova.

Toate persoanele nou confirmate pozitiv la COVID-19 sunt fie contacți ale unor cazuri pozitive, fie persoane aflate în carantină. Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 26 ani și 64 de ani.

De asemenea, din cele 217 de persoane confirmate pozitiv, 19 au fost declarate vindecate și externate, anunță Grupul de Comunicare Strategică.

În cursul acestei zile au mai fost externate alte trei persoane de la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș.

Pe de altă parte, trei persoane sunt la terapie intensivă. Starea lor este stabilă.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 3373 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 18965 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

România are 217 de cazuri depistate, iar dintre țările est europene, are cele mai multe cazuri. Țările din jur, cu o populație mai mică, precum Bulgaria sau Ungaria, au 61 de cazuri și, respectiv, 39. Polonia are 117 persoane diagnosticate.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.