Un medic a murit de coronavirus, la Soroca, în Republica Moldova. Sunt confirmate 70 de cazuri de infectări

4 aprilie 2020  |  09:43  |  👁 729 Vizualizari


Se duce o bătălie tot mai crâncenă pe frontul pandemiei, iar cadrele medicale aflate în prima linie plătesc un tribut greu. Un medic a murit astăzi şi în Republica Moldova. Dar lupta continuă. Bolnavii de COVID 19 sunt tratați acum şi la Spitalul Raional Soroca, deși instituția nu a fost inclusă în lista celor șapte spitale strategice. Doar în Soroca au fost confirmate peste 70 de cazuri, majoritatea din rândul cadrelor medicale.

Spitalul raional Soroca a pregătit pentru bolnavii de coronavirus 30 paturi în clădirea fostei Secții de Chirurgie. Spitalul nu are însă suficient echipament de protecție pentru personalul medical. Persoanele suspecte de COVID-19 vor fi izolate şi vor sta singure în salon.

Angela Rusnac medic şef, Spitalul Raional Soroca: Conform ordinului Ministerului Sănătății de astăzi am iniţiat activitatea instituţiei medicale ca instituţie strategică pentru recepționarea pacienților cu COVID. În fosta secție de boli contagioase se va face trierea pacienților suspecți.

Cele mai multe cazuri de infectare a cadrelor medicale cu COVID 19 au fost înregistrate în raionul Soroca. Din această cauză, mai multe secții din cadrul Spitalului Raional primesc doar cazurile grave. A fost perturbată inclusiv activitatea Substației de Urgență.

Medicii presupun că au fost contaminaţi de la un pacient netestat care a şi decedat.

Angela Rusnac medic şef, Spitalul Raional Soroca: În cazul Covid 19 perioada de incubaţie este diferită poate dura și o luna și mai mult și pacietnul nu prezintă absolut nicio acuză, dar el în timpul acesta este și foarte virulent și contaminează oamenii din prejur.

Cu două zile în urmă, raionul Soroca a intrat în carantină. Autorități spun că iau toate măsurile pentru prevenirea răspândirii coronavirusului.

Lila Polipețchii primarul municipiului Soroca: Deja de câteva zile împreună cu muncitorii de la spații verzi se dezinfectează toate intrările, scările a tuturor blocurilor locative.

În Soroca sunt în prezent 616 persoane izolate la domiciliu.

sursa: stiri.tvr.ro

 

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.