Transferuri pentru ofensivă. Petrolul a oficializat primele transferuri din această vară în ceea ce privește lotul de jucători cu care va aborda viitoarea stagiune competițională

26 mai 2021  |  05:57  |  👁 391 Vizualizari


Petrolul a oficializat primele transferuri din această vară în ceea ce privește lotul de jucători cu care va aborda viitoarea stagiune competițională. Astfel, atacantul Marius Cătălin Coman  și mijlocașul Darius Grazian Buia au semnat angajamentele cu FC Petrolul Ploiești, acordurile urmând să se întindă până la finalul sezonului 2022-2023.

În vârstă de 24 de ani, Marius Coman a fost unul dintre principalii marcatori din ultima ediție a Ligii 2, înscriind 10 goluri pe parcursul sezonului regulat și alte 5 în play-out. Având trecut în CV inclusiv un titlu de campion al României, în sezonul 2017-2018, atunci când a adunat patru prezențe pentru CFR Cluj, noul echipier al „lupilor” a mai evoluat, de-a lungul carierei, pentru Minaur Baia Mare, Bucovina Pojorâta, Academica Clinceni, Universitatea Cluj și CSM Reșița, totalizând, la nivel de eșalon secund, 120 de apariții și 39 goluri marcate. Coman a fost adus la Ploieşti de impresarul Bogdan Apostu, cel care a “reintrat” în graţiile conducătorilor de la Petrolul.

Interesant este că atacantul de la Recea, Coman, a lucrat cu… Nae Constantin, viitorul antrenor al Petrolului, deci se poate spune că pentru el “acomodarea” va fi mult mai uşoară.

La rândul său, Darius Buia a evoluat în ultima ediție de campionat la Viitorul Pandurii Tg. Jiu, formație pentru care a înscris de 9 ori în cele 14 apariții din sezonul regulat și din play-out. Fost component al naționalelor de juniori „U17” și „U19”, Buia a mai jucat, de-a lungul carierei, la Dinamo București, Academica Argeș, Gloria Lunca Teuz Cernei, UTA Arad și Sportul Snagov, bifând trei prezențe în Liga 1 și 120 în eșalonul secund (36 goluri marcate).

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.