Toate unitățile comerciale, cu excepția farmaciilor și magazinelor alimentare din Italia, vor fi închise

15 martie 2020  |  16:13  |  👁 437 Vizualizari


Toate unitățile comerciale, cu excepția farmaciilor și magazinelor alimentare din Italia, vor fi închise

Italia este a doua cea mai afectată țară de pe glob, după China, de răspândirea epidemiei de COVID-19, fiind de asemenea, cel mai mare focar de pe teritoriul europei. Pentru a opri răspândirea acestui virus, autoritățile au anunțat măsuri dure, astfel că, toate unitățile comerciale, cu excepția celor alimentare vor fi închise.

În Peninsulă, bilanțul macabru deja a depășit pragul de 800 de morți, peste 12.000 de persoane fiind infectate.

″Închidem magazinele, barurile, pub-urile, restaurantele″⁣, a declarat premierul Giuseppe Conte. ″⁣Livrarea la domiciliu este permisă. Efectul efortului va fi vizibil în 14 zile”, a subliniat premierul italian.

Farmaciile vor fi printre puţinele locuri deschise. Deciziile drastice vin după ce ieri, guvernul de la Roma a anunţat că va aloca 25 miliarde de euro pentru atenuarea impactului coronavirusului asupra economiei.

Sistemul de sănătate din Peninsula este supus unui test deosebit de dur. În secţiile de terapie intensivă ale spitalelor din nordul Italiei, doctorii şi asistentele se confruntă cu ceea ce numesc un tsunami de pacienţi. Fiecare zi se încheie cu şi mai multe cazuri noi şi mai mulţi pacienţi pierduţi, dar şi efecte grave în rândul cadrelor medicale.

La rândul lor românii din Italia încearcă să se adapteze la noua realitate – viaţa în zona roşie.

“Nu avem voie să ieşim afară decât de necesitate urgenţă dacă trebuie să mergem la cumpărături, la muncă sau la doctor. Dacă te duci la cumpărături trebuie să păstrezi distanța de 1 m. Trebuie să ai mască, mănuşi , problemă mare este că nu găsim măşti. După cum se poate observa în spatele meu majoritatea loclurilor din Veneţia au început să afişeze astfel de anunţuri potrivit cărora clienţii sunt nevoiţi de a păstra distanţa de 1 m între ei”, a declarat un român aflat în carantină în penisula în formă de cizmă.

Cum toată Italia a fost plasată în carantină, deplasările sunt restricţionate, şcolile şi unversităţile – închise, adunările publice – interzise şi toate evenimentele sportive – anulate.

Surse: ziarulunirea.ro

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.