Tenis: Emma Răducanu, desemnată Personalitatea sportivă a anului în Marea Britanie

20 decembrie 2021  |  07:15  |  👁 441 Vizualizari


Jucătoarea de tenis Emma Răducanu a fost desemnată Personalitatea sportivă a anului 2021, în cadrul tradiţionalei anchete realizată de BBC, după remarcabilul său triumf de la US Open, informează Reuters.

Răducanu, al cărei tată este român, a uimit lumea sportului în luna septembrie, când a devenit, la doar 18 ani, prima jucătoare venită din calificări care câştigă un turneu de Mare Şlem, după ce a învins-o pe canadianca Leylah Fernandez în finala de la Flushing Meadows.

Ea este, de asemenea, prima jucătoare de tenis din Marea Britanie care a cucerit un trofeu major după Virgina Wade, campioană la Wimbledon în 1977.

Emma Răducanu i-a devansat în ancheta BBC pe săritorul în apă Tom Daley, clasat pe locul secund, şi pe înotătorul Adam Peaty, care a ocupat poziţia a treia, dar şi pe boxerul Tyson Fury, fotbalistul Raheem Sterling şi ciclista paralimpică Sarah Storey.

Este o mare onoare doar să mă număr printre aceşti nominalizaţi, iar faptul că am câştigat este destul de uimitor„, a declarat Răducanu, care a ajuns anul acesta până în optimi la Wimbledon, la debutul său în Marele Şlem, potrivit Agerpres.

Energia din acest an, când am jucat la Wimbledon în faţa publicului de acasă, a fost ceva ce nu am mai simţit până acum. Sunt fericită şi pentru tenisul britanic, pentru că am reuşit să obţinem acest premiu din nou„, a adăugat Emma Răducanu.

Scoţianul Andy Murray a fost ultimul jucător de tenis care a câştigat acest premiu, în anul 2016, după ce a mai revendicat trofeul BBC în 2013 şi 2015.

sursa: stiri.tvr.ro

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.