Temperatura ideala in sufragerie, in dormitor si chiar si la locul de munca- Dr Oana Cuzino

17 decembrie 2020  |  07:58  |  👁 369 Vizualizari


Temperatura ideala in sufragerie, in dormitor si chiar si la locul de munca

Temperaturile foarte scazute ne slabesc sistemul imunitar, insa nici cele foarte ridicate nu sunt benefice, mai ales daca trecerea de la temperaturile ridicate din casa la cele cu minus de afara se face brusc.
Dr. Oana Cuzino: „Pentru a reduce riscul de imbolnavire, dar si pentru a te bucura de confort termic, temperatura din incaperea in care stai trebuie sa fie potrivita, nici prea ridicata, dar nici prea scazuta.

Temperatura potrivita pentru o persoana bine imbracata este, potrivit Organizatiei Mondiale pentru Sanatate, de 18 grade Celsius. Temperaturile cuprinse intre 12 – 16 grade Celsius cresc riscul de afectiuni respiratorii.

Confortul termic poate varia insa, din punct de vedere al temperaturilor, de la persoana la persoana. O incapere poate parea foarte racoroasa pentru cineva sensibil la frig, in timp ce pentru cineva care nu are o asemenea sensibilitate poate parea sa aiba chiar temperatura optima.

Exista insa, in mare, cateva repere cu privire la temperatura ideala la interior. Te poti ghida dupa aceste repere atunci cand nu stii cum sa setezi termostatul centralei de acasa ori temperatura aerului conditionat de la serviciu.

Temperatura optima in sufragerie
Temperatura optima in sufragerie, de pilda, acolo unde stai imbracat in haine de casa, nici prea subtiri, dar nici prea groase, este de 19-22 de grade, in functie de preferinte. Orice temperatura depaseste 22 de grade este considerata ca fiind prea ridicata pentru living.”

 

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.

echipa-psd-prahova-parlamentare