Studiul care spulberă miturile despre CAFEA: Două, trei cești pe zi sunt ideale pentru sănătatea inimii

26 martie 2022  |  10:09  |  👁 486 Vizualizari


Contrar acestor îngrijorări, ultimele studii vin să întărească ideea că, de fapt, consumul de cafea îți protejează inima. Astfel, două sau chiar trei cești de cafea pe zi sunt asociate cu un risc cu 10 – 15% mai scăzut de boli de inimă, insuficiență cardiacă, probleme de ritm cardiac sau de moarte prematură din orice motiv. Rezultatele cercetării au fost publicate joi.

Consumul de cafea provoacă îngrijorări nefondate

”Unii oameni sunt îngrijorați că ar putea avea probleme de inimă sau, pe cele existente, și le-ar putea agrava, dacă beau cafea, asociind consumul de cafea cu accelerarea ritmului cardiac.” a declarat dr. Peter M. Kistler, autorul senior al studiului, conform CNN. Astfel, cel mai simplu sfat, unul general, este de a nu mai bea cafea.

Peter M. Kistler este șeful cercetării de electrofiziologie clinică la Baker Heart and Diabetes Institute și șef de electrofiziologie la spitalul Alfred din Melbourne, Australia.

Cafeaua fie nu-ți face niciun rău, fie îți face doar bine

”Am descoperit că a bea cafea are un efect neutru – adică nu-ți face niciun rău – sau este asociat cu beneficii pentru sănătatea inimii” a spus el, fiind și expert de frunte în aritmie, profesor de medicină atât la Universitatea din Melbourne, cât și la Universitatea Monash.

SURSA DCNEWShttps://www.dcnews.ro/studiul-care-spulbera-miturile-despre-cafea-doua-trei-cesti-pe-zi-sunt-ideale-pentru-sanatatea-inimii_863588.html

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.