SPORTUL, UN VEHICUL PENTRU FERICIRE: TREI ACTIVITĂȚI FIZICE CARE TE AJUTĂ SĂ TE MENȚII ÎN FORMĂ ȘI SĂ TE ELIBEREZI DE STRES

2 aprilie 2021  |  10:07  |  👁 504 Vizualizari


Sportul poate fi un vehicul pentru fericire. Practicarea cu regularitate a unor exerciții fizice te ajută nu doar să te menții într-o formă bună și să îți păstrezi starea de sănătate, dar contribuie și la dezvoltarea anumitor abilități sociale și comportamentale.

Activitatea fizică este recomandată la orice vârstă, unele sporturi fiind utile pentru a lega prietenii și pentru a petrece timp de calitate. Dacă ai o viață activă, poți limita dezvoltarea unor afecțiuni grave, care sunt printre principalele cauze de dizabilitate și deces, precum bolile cardiovasculare, diabetul, osteoporoza și cancerul. În plus, sportul te ajută să îți păstrezi sănătatea mintală, întrucât te eliberează de stres și te împiedică să te gândești la lucruri negative.

Iată câteva dintre cele mai frumoase sporturi pe care le poți practica la orice vârstă:

Tenis
Tenisul are numeroase beneficii asupra fizicului, stării tale de sănătate și interacțiunii sociale. Este unul dintre sporturile care se pot juca încă din copilărie. De ce să îl alegi? În primul rând, pentru că te ajută să te menții în formă. O singură oră pe terenul de tenis te ajută să arzi între 580 și 870 de calorii. De asemenea, un studiu realizat de Universitatea Harvard a arătat că posibilitatea de a dezvolta boli de inimă este mai redusă cu 56% dacă joci tenis trei ore pe săptămână.

Tenisul contribuie la întărirea inimii, mușchilor și oaselor. O cercetare desfășurată pe o perioadă de 40 de ani de către Universitatea Johns Hopkins a arătat că jucătorii de tenis au cea mai mică incidență a bolilor cardiovasculare.

Nu în ultimul rând, jocul de tenis implică numeroase abilități, care ajută la o mai bună coordonare între mâini și ochi. Învățând să joci tenis îți dezvolți agilitatea, echilibrul, coordonarea și timpul de reacție. Așadar, nu ai niciun motiv să nu îți iei racheta de tenis și să mergi pe teren pentru a te bucura de avantajele unui joc de calitate.

Fotbal
Forța fizică, rezistența, agilitatea, viteza și flexibilitatea – toate acestea vor fi îmbunătățite dacă te joci fotbal. Totodată, acest sport ajută la perfecționarea abilităților analitice, deoarece îi forțează pe jucători să înțeleagă strategia și poziționarea pe terenul de fotbal.

Mai mult decât atât, fiind un sport de grup, vei avea ocazia să cunoști oameni noi și să îți îmbunătățești abilitățile de comunicare. Și trăsăturile de conducere pot fi perfecționate dacă joci fotbal. Jucătorii de fotbal sunt înclinați să adopte o mentalitate de echipă la locul de muncă și în situațiile sociale, pentru că au fost învățați din timpul jocului pe teren să se antreneze și să lucreze împreună cu ceilalți, astfel încât să câștige.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.