Simona Halep și dopajul – Fosta lideră WTA ar fi identificat produsul vinovat pentru testul antidoping picat

11 ianuarie 2023  |  08:54  |  👁 186 Vizualizari


Simona Halep își caută dreptatea în justiție, iar ultima veste din tabăra fostei lidere WTA indică faptul că sportiva ar fi identificat produsul care a făcut-o să pice testul antidoping de la US Open 2022.
Medicamentul ar fi fost prescris de un medic cu peste 40 de ani de experiență la nivel înalt în sport

Românca este pentru moment suspendată provizoriu din tenis ca urmare a unui test pozitiv cu Roxadustat (efectuat pe durata US Open 2022).

Simona și echipa ei ar fi identificat și precizat numele producătorului care i-a oferit suplimentul nutritiv contaminat.

În plus, Halep le-ar fi prezentat celor care judecă dosarul ei de dopaj numărul exact de lot și ar fi oferit și certificatul de analiză al produsului.

 Simonei i-ar fi fost recomandat acest supliment de către un medic cu zeci de ani de experiență (peste 40) în domeniul sportului de performanță.

Halep l-ar fi delegat pe respectivul medic să se intereseze dacă ingredientele existente în respectivul supliment nutritiv se află pe lista produselor interzise publicată de WADA (Agenția Mondială Antidoping) pentru sezonul 2022.

Experții angajați de Simona merg pe ideea contaminării (n.r. ingerarea unui supliment alimentar contaminat), iar speranțele sunt acelea de a obține doar o mustrare, fără o suspendare definitivă.

„În cazul în care ar fi folosit ceva contaminat fără știrea lui, nu era etichetat, nu ar fi bănuit, era de exemplu un sinonim al unei substanțe de pe lista interzisă și chiar dacă ar fi făcut tot posibilul să caute ingredientele, le verifica pe fiecare și acel sinonim al substanței nu apărea în lista interzisă, atunci sportivul nu avea acea vină totală și se putea ridica perioada de suspendare provizorie” – Gabriela Andreiașu, șefa ANAD.

Cazul Simonei Halep va fi judecat în regim de urgență

Cazul Simonei va fi judecat în regim de urgență de către Sports Resolution, tribunal independent din Londra care gestionează dosarele de dopaj din sportul alb.

Totuși, în cazul în care nevinovăția nu va putea fi dovedită, Simona mai are o cale de atac: Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

Reamintim că suspendarea maximă pe care Halep ar putea să o primească este una de 4 ani.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.