Se joacă! Handbalistele de la CS Activ Prahova Ploiești au șanse de promovare în Liga Florilor.

handbalistele de la CS Activ Praho va Ploiesti au sanse de promovare Liga Florilor
11 iunie 2020  |  12:40  |  👁 997 Vizualizari


Se joacă! CS Activ Prahova Ploiesti, echipa de handbal feminin a judetului Prahova, are sanse de promovare in Liga Florilor.

Turneele semifinale și finale din Divizia A la handbal feminin au fost comasate într-unul singur. Așa a decis Consiliul de Administrație al Federației Române de Handbal în urma ședinței care a avut loc la începutul acestei săptămâni. Echipele care ocupă primele două poziții în cele patru serii preliminare, conform clasamentului de la momentul întreruperii campionatului, vor fi împărțite în două grupe de câte patru formații fiecare.

Bufnițele de la Activ Prahova Ploiești își doresc promovarea în Liga Florilor și va face parte din Grupa 2 alături de HCF Piatra Neamț, CSU Neptun Constanța și ACS Crișul Chișineu-Criș. În Grupa 1, lupta se va da între CSM Galați, Dacia Mioveni, CSU Știința București și CSM Tg. Mureș. Turneul Final urmează să aibă loc la finalul lui iulie sau în august. Se va juca după sistemul „fiecare cu fiecare”, iar primele două clasate din fiecare grupă se vor întâlni încrucișat în semifinale, câştigătoarele urmând să evolueze în finală, iar învinsele – în duelurile pentru locul al treilea.

În privința loturilor, s-a stabilit ca jucătoarele aflate sub contract la data disputării turneelor vor avea drept de joc. În cazul celor cărora le-au expirat contractele, cluburile le pot prelungi, însă pe minimum un an. Cluburile trebuie să anunțe până pe 15 iulie dacă vor să participe sau nu la turnee. Activul pregătit de antrenorii Florin Ciupitu și Nicolae Nimu mai are de parcurs această săptămână din cantonamentul de 14 zile de la Plopeni, în regim închis, așa cum prevăd normele realizate de autorități pentru reluarea antrenamentelor și competițiilor.

La Liga Florilor, campionatul este programat să înceapă pe 27 august, iar Liga Zimbrilor, pe 19 august. Atât la feminin, cât și la masculin, sezonul 2020-2021 va începe cu 16 echipe la start. Fetele vor juca un sezon regulat, cu 30 de etape, tur – retur. La masculin, s-a stabilit ca play-off-ul și play-out să se mențină și în sezonul viitor. Ultimele patru, atât în Liga Florilor, cât și în Liga Zimbrilor, vor retrograda direct în Divizia A astfel că după doar un sezon se va reveni la formatul cu 14 formații.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.