Schimbarea excepțională pentru avioane care te poate proteja de ceilalți pasageri

12 mai 2020  |  09:58  |  👁 871 Vizualizari


Pe viitor, din cauza pandemiei actuale, lucrurile se vor schimba și în cazul călătoriilor aeriene, iar acest tip de avion este exemplul perfect.

Virusul continuă să fie o amenințare pentru oameni, așa că sunt necesare anumite măsuri prin care să ne protejăm mai bine. Totuși, acest lucru este ceva ma dificl în spațiile închise și, în special, în cazul mijloacelor de transport public. Este și cazul călătoriei cu avionul, unde călătorii sunt destul de înghesuiți în aeronave. Astfel, s-au găsit câteva soluții în acest sens care te-ar proteja ceva mai bine în avion.

Delta și American, cam cele mai mari companii aeriene din Statele Unite n-au mai vândut bilete pentru scaunele din mijloc pentru a respecta regulile de distanțare socială. Astfel, pe parcursul călătoriei, acestea rămân goale.

Firma de design Factory Design are o idee mai bună în acest sens. Proiectul Isolate presupune instalarea unor paravane pe locul din mijloc de pe rândul de scaune. Vorbim despre un panou transparent montat pe scaunul din mijloc pentru ca pasagerii să nu fie afectați de particulele care provin de la ceilalți pasageri, fie din vorbire, fie din strănut sau tuse. Vestea și mai bună e că acest separator vine și cu o mini-măsuță pentru fiecare dintre cei doi pasageri de pe rând, pentru a beneficia de puțin mai mult spațiu în avionul îngrămădit.

design avion izolare
Factory Design

Factory Design spune că ar avea nevoie de vreo trei-patru luni și de partenerii potriviți pentru ca Isolate să ajungă în avioane.

Vei fi mai bine protejat de virus pe locul tău din avion

Un alt proiect similar, dar poate și mai eficient, a fost gândit de compania Aviointeriors din Italia. A prezentat două noi modele de scaune menite să păstreze o distanță între pasageri și să-i izoleze unii de alții.

Cel mai eficient, numit Janus, presupune întoarcerea scaunului din mijloc în sens invers, dar și instalarea unor panouri separatoare între pasageri. Pasagerul care ocupă locul din mijloc va fi așezat invers pentru a asigura o izolare maximă între pasagerii așezați unul lângă altul. În plus, fiecare scaun va avea o margine înaltă de plexigals pentru a preveni răspândirea virusului. Ar arăta cam așa:design avioane viitordesign avioane viitor

A doua propunere, denumită Glassafe, presupune pur și simplu montarea unui ansamblu transparent care să asigure o protecție individuală pasagerilor:

design avioane viitor

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.