Românii vor putea călători în Grecia cu certificate emise de statul român. Care sunt condițiile

20 martie 2021  |  09:47  |  👁 190 Vizualizari


Românii vaccinaţi, care au test negativ sau anticorpi în urma infecţiei cu noul coronavirus şi care vor să călătorească în Grecia vor primi certificate emise de statul român. Documentele sunt recunoscute de Grecia. Anunţul a venit după întrevederea pe care ministrul grec al Turismului a avut-o la Bucureşti cu omologul său român. Deşi sezonul estival începe pe14 mai, oficialul de la Atena anunţat că românii îşi pot petrece sărbătorile de Paşti pe meleagurile elene.

Până când Uniunea Europeană aprobă certificatul digital, românii vor putea călători în Grecia cu documente emise de statul român.

Ministrul grec al Turismului spune că ţara sa va recunoaşte aceste documente şi că îşi doreşte să primească turiştii români cât mai curând.

Oficialul a confirmat la Bucureşti că hotelierii greci sunt dispuşi să le dea înapoi românilor o parte din banii pentru testul PCR, făcut înainte de călătorie.

Oamenii ar trebui să ia legătura cu agenţiile de turism pentru că sunt multe oferte prin care se furnizează servicii gratuite care depăşesc costurile testului.

Consultanții în turism spun că și alte țări pregătesc pachete speciale pentru a revitaliza acest domeniu. Iar autoritățile române au purtat deja discuții pentru acorduri bilaterale și cu oficialii altor state. Inclusiv cu cei din Israel.

Lituania, Letonia și Islanda sunt printre țările care au anunțat deja că vor accepta turiști vaccinați fără alte restricţii.

sursa: stiri.tvr.ro

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.