În plus, 66% dintre respondenți au visat la noi călătorii în perioada carantinei. Acest lucru indică interesul pentru călătorii în timpul așa-numitelor restricții și blocării deplasărilor. Interesant este și faptul că 70% dintre cei ce visau la călătorii viitoare sunt femei, tot doamnele fiind cele în mâinile cărora stau, de cele mai multe ori, deciziile legate e vacanțele familiilor.

Vacanța 2020

În ciuda pandemiei, 55% dintre respondenți doresc să-și petreacă vacanța din acest an în străinătate, cu 3 procente mai mult față de anul trecut când nu existau restricții (aceștia petrecând ultima vacanță, în proporție de 52% în străinătate în 2019).

41% dintre respondenți doresc să-și petreacă vacanța din acest an în țară iar restul de 14% nu știu încă.

Mijlocul de transport preferat pentru această vacanță este avionul pentru 77% din respondenți, urmat de mașină cu 15%.

Respondenții românii preferă cazarea la hotelul în proporție de 59% din totalul celor chestionați, 17% preferă pensiunile, 16% casele de vacanță și 9% ar rezerva apartament de tip Suite.

Destinații în România pentru 2020

Din cei 41 % ce doresc să petreacă vacanța acestui an în România: 46 % doresc să meargă la munte, 40% la mare, 21% în locuri/orașe apropiate de casă iar 7% în apropierea unui lac.
Tipul de cazarea preferat în România este hotelul cu 40% din total, urmat de pensiuni în proporție de 37%, și case de vacanță cu 23%.

Destinații în străinătate preferate în trecut

În topul destinațiilor de vacanță în străinătate pe care le-au avut în vedere clienții eSky.ro sunt: Grecia (35%), Spania (28%), Italia (26%). Franța (19%), Egiptul cu 16% din răspunsuri și Turcia cu 12%.

Destinațiile străine de vizitat în viitorul apropiat

În topul destinațiilor de vacanță în străinătate pe care le au în vedere clienții eSky.ro pentru 2020, se află:

Grecia (32%), Spania (28%), Italia (22%), Franța (19%), Turcia (17%), Egipt (15%), Croația (12%), iar cu 9% fiecare, avem ca țări preferate: Malta, Maldive, Thailanda și Bulgaria.

Comparând preferințele actuale față de cele din trecut, remarcăm că nu există diferențe majore în clasament, lista țărilor alese fiind identică, cu mici modificări în procente. Acest fapt ne arată că, indiferent de pandemie, alegerile/preferințele clienților noștri au rămas constante.

Atunci când vine vorba de viitoarea călătorie, cei mai importanți factori luați în considerare sunt: prețul (54%), siguranța destinației aleasă (48%), destinația (30%), data (20%) precum și mijlocul de transport (17%).

Preferințele utilizatorilor eSky din Marea Britanie, Polonia, Bulgaria și Brazilia pentru vacanța 2020

Studiul a fost condus și pe utilizatorii eSky din Brazilia, Polonia, Bulgaria și ai Regatului Unit, pe un eșantion total de 2775 persoane.

În ceea ce privește clienții eSky din Europa, cele mai populare destinații de vacanță în 2020 rămân Top 3: Grecia, Italia și Spania. Pentru utilizatorii eSky din Brazilia, avem Spania și Italia ca destinații comune cu Europenii dar Portugalia conduce detașat cu 39% din răspunsuri urmată de Statele Unite (34%).