Românii nu se sperie de Brexit. 400 de mii de cetățeni români au depus cereri de rezidență în Marea Britanie

16 decembrie 2019  |  12:25  |  👁 318 Vizualizari


Brexitul nu îi sperie pe românii din Marea Britanie și nici nu îi face să se gândească să se întoarcă în țară. 400 de mii dintre ei au depus cereri de rezidență. Asta pentru a se asigura că nu vor avea niciun fel de probleme. Românii sunt cea de-a doua națiune, după polonezi, în topul celor mai multe cereri de rezidenţă.

Românii sunt hotărâți să muncească sau să studieze în continuare în Marea Britanie, iar Brexitul nu le schimbă planurile.

Potrivit legii, orice cetățean european aflat pe teritoriul Marii Britanii trebuie să facă cerere de stabilire dacă locuiește de peste 5 ani .

Deja aproape 400 de mii de români s-au înregistrat.

Dan Mihalache, ambasadorul României în Marea Britanie: „Nu va fi nevoie de vize, nu va fi nevoie de pașapoarte. Dar va fi mai greu cu forța de muncă sezonieră, cu cei care vin pe aici cu alte gânduri„.

Peste 100 de mii de români s-au înregistrat numai în luna septembrie. Au nevoie de tot felul de acte, iar la Consulatul român din Londra se lucrează în două schimburi. Problema nu e personalul, ci spațiul insuficient, așa că de multe ori oamenii trebuie să aștepte afară, în frig.

După victoria  lui Boris Johnson este de așteptat ca ieșirea Marii Britanii din UE să se producă pe 31 ianuarie 2020.

Până la sfârșitul anului viitor, britanicii urmează să negocieze relația pe care o vor avea cu Bruxelles-ul.

Sursa: stiri.tvr.ro

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.