România s-a calificat la Campionatul European Under 16, la volei feminin

11 mai 2021  |  04:57  |  👁 376 Vizualizari


Confederaţia Europeană  de Volei a anunţat că naţionala feminină Under 16 a României s-a calificat la turneul final al Campionatului European care va avea loc în vară.

Învinsă de Croaţia cu 3-2 în unicul meci disputat pe teren din grupa C, de calificare la Campionatul European, România aştepta răspunsul de la Confederaţia Europeană de Volei (CEV) pentru a afla dacă va merge sau nu la turneul final, din postura de cea mai bună echipă de pe locurile 2.

În grupa noastră, disputată la Zadar, în Croaţia, a fost o situaţie specială, pentru că Germania, a treia participantă, a lipsit. Drept urmare, atât România, cât şi Croaţia, au câştigat meciul cu nemţoaicele la ‘masa verde’, cu 3-0 (25-0, 25-0, 25-0). Astfel, s-a disputat doar partida dintre românce şi croate, câştigată de reprezentantele ţării gazdă cu scorul de 3-2 (18-25, 14-25, 25-23, 27-25, 15-12). Cu patru puncte în două meciuri, echipa antrenată de fostele internaţionale Claudia Drilea şi Daniela Mincă a fost formaţia cel mai bine clasată pe locurile secunde ale grupelor din preliminarii şi va participa, în vară, la turneul final al Campionatului European Under 16.

Această competiţie a fost înfiinţată în 2017 şi este dedicată acestei categorii de vârstă care se dispută din doi în doi ani, a ajuns la a treia ediţie, iar ţara noastră a fost prezentă la fiecare dintre acestea. În 2021 întrecerea va avea loc în perioada 10-18 iulie, în oraşele Nyiregyhaza (Ungaria) şi Humenne (Slovacia). Tragerea la sorţi va avea loc marţi, 11 mai, în Luxemburg. Alături de echipa noastră şi de gazdele turneului final s-au mai calificat Rusia, Serbia, Italia, Cehia, Belgia, Bulgaria, Polonia, Croaţia şi Turcia.

Lotul României participant la calificările europene U16

Ridicători
Carolina Radu – Dinamo
Teodora Stroe – CSM Bucureşti

Libero
Eva Vizitiu – CNNT Craiova
Andreea Cristea Mincă – Dinamo

Centri
Bianca Frăţilescu – CSM Bucureşti
Timeea Mateiu – Dinamo
Andreea Neagu – CSS Târgovişte

Universali
Raluca Buran – CSS Bega Timişoara
Ştefania Alupei – CSM Bucureşti

Extreme
Beatrice Iliescu – CNNT Craiova
Antonia Gheţi – CSS Turda
Carla Pârv – CSS Bega Timişoara

Staff tehnic
Antrenor principal: Claudia Drilea
Antrenor secund: Daniela Mincă
Kinetoterapeut: Mihai Mincă

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.