România începe să fie depășită la capitolul vaccinare în Uniunea Europeană. Suntem între ultimele trei țări la administrarea primei doze

2 iunie 2021  |  06:28  |  👁 338 Vizualizari


Cu puțin peste 16 mii de persoane vaccinate cu prima doză, ziua de 1 iunie înregistrează cel mai scăzut număr de vaccinări din februarie încoace. Cu cât numărul românilor care se vaccinează scade, cu atât cresc șansele ca la toamnă să avem de-a face cu nu val patru periculos al pandemiei. Si cum vara și relaxarea îi determină pe oameni să mai uite de covid, autoritățile schimbă foaia: se duc cu vaccinul după români inclusiv la mare și în aeroporturi.

Optimismul premierului Florin Cîțu de la mijlocul lunii mai nu a ținut loc de vaccinare, iar ținta de 5 milioane a fost ratată.

Nici maratoanele nu au reușit să mai aducă la prima doză decât cel mult 25 de mii de persoane pe zi în ultima săptămână, la nivel naţional. Şi există discrepanţe majore: în comuna Dumbrăvița din Timiș s-au vaccinat deja 44 la sută dintre localnici, şi urmează Borsec și Cluj Napoca pe lista localităţilor cu cea mai mare imunizare. Dar la Bărbulești, în Ialomița, vaccinarea anticovid abia ajunge la 0.18 la sută.

Specialiștii avertizează ca orice persoană nevaccinată și care nu a trecut prin boală reprezintă un risc pentru un val patru de amploare.

Tendința de scădere a vaccinării e clară iar autoritățile caută soluții pentru ca relaxarea din vară să nu însemne și o pierdere a ritmului de imunizare.

România începe să fie depășită la capitolul vaccinare în Uniunea Europeană. Am ajuns între ultimele trei țări la administrarea primei doze după ce spre începutul anului eram pe locul 6. Iar în februrie, România ocupă locul trei la numărul de persoane vaccinate şi cu rapel. Între timp am coborât pe 9.

sursa: stiri.tvr.ro

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.