România începe de astăzi și vaccinarea cu Moderna. Rapelul este la 28 de zile, nu la 21, ca la Pfizer

This creative image taken in a studio in Paris on November 16, 2020, showing a syringe and a vaccine vial with the reproducted logo of a US biotech firm Moderna, illustrates the announcement of an experimental vaccine against Covid-19 from Moderna that would be nearly 95% effective, marking a second major step forward in the quest to end the Covid-19 pandemic. (Photo by JOEL SAGET / AFP) / “The erroneous mention[s] appearing in the metadata of this photo by JOEL SAGET has been modified in AFP systems in the following manner: [This creative image taken in a studio in Paris on November 16, 2020, showing a syringe and a vaccine vial with the reproducted logo of a US biotech firm Moderna, illustrates the announcement of an experimental vaccine against Covid-19 from Moderna that would be nearly 95% effective, marking a second major step forward in the quest to end the Covid-19 pandemic.] instead of [This illustration picture taken in a studio in Paris on November 16, 2020, shows a syringe and a vial with the logo of US biotech firm Moderna.]. Please immediately remove the erroneous mention[s] from all your online services and delete it (them) from your servers. If you have been authorized by AFP to distribute it (them) to third parties, please ensure that the same actions are carried out by them. Failure to promptly comply with these instructions will entail liability on your part for any continued or post notification usage. Therefore we thank you very much for all your attention and prompt action. We are sorry for the inconvenience this notification may cause and remain at your disposal for any further information you may require.”

1 februarie 2021  |  06:00  |  👁 340 Vizualizari


În centrele de vaccinare din România, începând de astăzi, 1 februarie, va fi administrat și vaccinul Moderna, pe lângă cel de la Pfizer/BioNTech.

România a primit până acum două tranșe din vaccinul Moderna, în total în țară fiind disponibile 35.600 de doze.

Cu toate acestea, compania americană a anunțat că va livra României, pe 5 februarie, mai puțin cu 20% de cât se stabilise anterior. A fost unul din motivele pentru care autorităţile au anunţat vineri amânarea vaccinării tuturor persoanelor de sub 65 de ani, inclusiv a bolnavilor cronici care erau programați la prima doză în perioada 30 ianuarie – 11 februarie. „Diminuarea cantităților de vaccin livrate anterior de Pfizer/BioNTech, precum și lipsa predictibilității privind tranșele de vaccin livrate de compania Moderna, pentru lunile februarie și martie” stau, mai exact, la baza hotărârii luate vineri. Rapelul la vaccinul Moderna, la 28 de zile Recomandarea pentru vaccinul Moderna este de administrare în două doze, la fel ca și cel de la Pfizer. Diferența este însă în ceea ce privește perioada la care se face rapelul. În cazul Pfizer, acesta este la 21 de zile, în cazul Moderna, este la interval de 28 de zile. „Eficacitatea celor două vaccinuri este aproximativ aceeași. Vaccinul Pfizer/BioNTech are o eficacitate de 95% în prevenirea bolii COVID-19, în timp ce vaccinul Moderna are o eficacitate de 94,1%. Ambele vaccinuri utilizează tehnologia ce se bazează pe ARN mesager”, amintește Comitetul Național de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID (CNCAV).

Personalul medical din centrul de vaccinare decide tipul de vaccin care va fi administrat unei persoane, Pfizer sau Moderna, însă pacientul poate refuza un tip sau altul și poate alege alternativa, în funcție de disponibilitatea dozelor din centrul de vaccinare.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.