Roger Federer a anunțat în ce țară se va stabili după retragerea din tenis

18 ianuarie 2021  |  08:00  |  👁 397 Vizualizari


Roger Federer (39 de ani) nu va juca la Australian Open pentru că nu e complet refăcut după intervențiile chirurgicale pe care le-a suferit în 2020, însă nu pune stop tenisului.

Considerat unul dintre cei mai valoroși jucători din istoria tenisului, Swiss Maestro, câștigător a 20 de titluri de Grand Slam, a călătorit în toată lumea pe parcursul carierei, are proprietăți în Statele Unite și în Monte Carlo, însă o singură țară ia în calcul când vine vorba să se stabilească după retragerea din sportul alb.

Roger Federer a anunțat în ce țară se va stabili după retragerea din tenis

Într-un material publicat de Tennis Wolrd USA, Federer susține că va locui în Elveția după retragerea din tenis, dar n-a specificat și dacă va rămâne aproape sau nu de sportul în care a scris capitole de istorie. Sportivul cu un stil elegant și pe teren și în afara arenei a spus că va juca atât timp cât organismul îi va permite.

„Elveția e țara mea favorită și întotdeauna am știut că după ce îmi voi încheia cariera în tenis, voi locui în Elveția. Dacă rotițele nu mă mai ajută, voi pune stop”, a precizat Roger Federer.  Situat pe locul 5 în ierarhia ATP, Federer a strâns numai din tenis 130 de milioane de dolari în carieră.

Meciurile directe între starurile tenisului masculin

  • Roger Federer vs Rafael Nadal 16-24
  • Roger Federer vs Novak Djokovic 23-27
  • Novak Djokovic vs Rafael Nadal 29-27

Întrebat de multe ori dacă se gândeşte la retragere, Federer a dezvăluit că va juca atât timp cât asta îi va face plăcere: „Mă gândesc de vreo cinci ani, dar cât timp îmi face plăcere şi e bine pentru noi toţi, voi continua”.

Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului, va debuta pe 8 februarie, cu trei săptămâni mai târziu faţă de data prevăzută iniţial, din cauza măsurilor sanitare impuse de autorităţile din această ţară pentru evitarea răspândirii Covid-19, între care o perioadă de carantină de două săptămâni pentru participanţii la competiţie, după sosirea lor în Australia.

Juan Carlos Ferrero: „Roger Federer m-a făcut să-mi dau seama ce slăbiciuni am”

Deși nenumărate voci ale tenisului susțin că FedEx e jucătorul cu un calm de neînchipuit, puternic mental, Juan Carlos Ferrero (17 titluri cucerite în carieră) e de altă părere. Campionul de la Roland Garros 2003 consideră că Rafael Nadal e mai puternic din punct de vedere psihic.

„Roger Federer e cel mai bun jucător din istorie, m-a făcut să-mi dau seama ce slăbiciuni am pe terenul de tenis.

Novak Djokovic e jucătorul complet. E înalt, are o greutate optimă pentru tenis și e foarte agil pe teren. De asemenea, e unul dintre jucătorii care reușesc să se exprime la același nivel pe orice suprafață. Și, mai mult, îi provoacă probleme lui Rafael Nadal pe zgură”. 

sursa: digisport.ro

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.