Protest al medicilor de la UPU împotriva Direcției de Sănătate Publică Prahova

31 august 2020  |  11:23  |  👁 746 Vizualizari


Cadrele medicale de la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Ploiești amenință DSP Prahova, cu demisiile în bloc.

Motivul gestului extrem îl reprezintă atât lipsa spațiilor de izolare a pacienților diagnosticați cu COVID-19, cât și timpul mare de așteptare pentru a putea fi tratați corespunzător, pacienții infectați cu coronavirus, dar și cei cu alte afecțiuni.

Referitor la cele relatate, medicii au înaintat astăzi o scrisoare către conducerea Spitalului Județean de Urgență Ploiești, dar și către Direcția de Sănătate Publică Prahova, în care reclamă faptul că situația a devenit alarmantă, atât din cauza cazurile COVOD-19, dar și NON-COVID.

În contextul în care numărul cazurilor COVID-19, dar și NON-COVID a crescut îngrijorător, cadrele medicale susțin că spațiul pentru izolator este impropriu, personalul UPU este insuficient, iar aparatură este insuficientă.

În scrisoarea transmisă la DSP Prahova, medicii de la Unitatea de Primiri Urgențe Ploiești solicită extinderea spațiilor de izolare și suplimentarea personalului UPU, dar și o serie de măsuri menite să reducă timpul de așteptare pentru pacienții care ajung la spital.

În scrisoarea transmisă, medicii de la Unitatea de Primiri Urgențe Ploiești cer, totodată, ca Direcția de Sănătate Publică Prahova să determine spitalele suport din județ să-și amenajeze izolatoare pentru primirea, diagnosticarea și tratarea pacienților suspecți Covid-19.

Trebuie să amintim faptul că în acest moment locurile la terapie intensivă sunt insuficiente, conform raportărilor din ultimele zile, iar unitatea mobilă de la Terapie Intensivă de la Spitalul Județean Ploiești este în continuare indisponibilă din cauza unor defecțiuni tehnice.

Sursă document foto: Observatorul Prahovean

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.