Protest al Asociației Stop Poluării Orașului Ploiești. Asociatia refuza sa participe la dezbaterea publică privind planul de calitate a aerului organizata de primaria Ploiesti

19 ianuarie 2021  |  16:22  |  👁 329 Vizualizari


Protest al Asociației Stop Poluării Orașului Ploiești. Asociatia a trimis un comunicat prin care explica de ce refuza sa participe la dezbaterea publică privind planul de calitate a aerului organizata de primaria Ploiesti si comuna Brazi

Asociația Stop Poluării Orașului Ploiești consideră că Studiul de Calitate a aerului și Planul Integrat de Calitate a Aerului pentru Municipiul Ploiești și Comuna Brazi prezintă o eroare sistemică, care îl face inutilizabil.

Inutilitatea acestui plan rezidă în faptul că există discrepanțe majore între cantitatea de poluanți măsurați și modelarea poluării, conform cu autorizațiile de mediu, transporturi și distribuția populației.

De exemplu, la benzen, diferența între poluarea legală (adică, poluarea prevăzută în autorizațiile integrate de mediu ale agenților economici, înregistrati SIM) și cea măsurată de APM este de 1:3. Adică, poluarea ilegală, necuprinsă în studiu, este de două ori mai mare. Un studiu cu eroarea peste 50% este inutilizabil.

Realizatorii studiului au încercat să pună această eroare pe seama companiilor neînregistrate în SIM – Sistemul Integrat de Mediu.

În legătură cu Planul de Mențire a Calității Aerului în Ploiești și Brazi situația este simplă: proiectul a fost realizat pe baza datelor poluării oficiale, legale, și nu are nicio tangență cu poluarea reală, măsurată, care este ce câteva ori mai mare (după cum reiese din studiu). Cum se pot creiona sugestii/soluții de menținere a calității aerului, atâta vreme cât pe hârtie sunt trecute date ale valorilor poluării aerului de cîteva ori mai mici, față de ceea ce există în realitate?

Mai multe detalii aici:

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.