Prognoza meteo. Cum va fi vremea săptămâna aceasta

14 decembrie 2020  |  08:27  |  👁 416 Vizualizari


Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru luni, 14 decembrie 2020. Vremea se va menţine în general închisă, dar mai caldă decât în mod obişnuit la această dată, îndeosebi în regiunile sudice.
Prognoza meteo pentru următoarea săptămână aduce vești neplăcute. Mai multe regiuni sunt vizate de ninsori, vânt și ploi.
Temporar, mai ales în cursul zilei, va ploua slab, local în Dobrogea, Muntenia şi Moldova şi cu totul izolat în rest. Meteorologii anunță că va fi înnorat în mai toată țara.
La munte,  la altitudini mari, vor mai fi precipitaţii mixte şi condiţii de polei. Vântul va sufla slab, cu intensificări în sud-estul ţarii şi pe crestele montane înalte. Temperaturile maxime se vor încadra între 3 şi 10 grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între -4 şi 4 grade Celsius. În zonele joase, mai ales dimineaţa şi noaptea, va fi ceață.
În Capitală se mai încălzeşte, însă vremea se va menţine închisă. Ziua, va ploua slab, iar noaptea va fi ceaţă. Temperatura maximă va fi de 9 grade Celsius, iar cea minimă de 0 grade Celsius.
Cum va fi vremea în această săptămână
Pe parcursul săptămânii, meteorologii anunță temperaturi destul de blânde. Precipitații abundente se vor semnala în regiunile extracarpatice, dar mai ales în cele sud-vestice, iar în rest vor fi apropiate de media perioadei.
Marți. Vremea va fi caldă pentru această dată. Cerul va fi variabil în zonele de deal şi de munte, dar în zonele joase de relief, mai ales din estul şi sudul ţării, îndeosebi în prima parte a zilei şi noaptea vor fi nori joşi şi pe alocuri ceaţă, ploi slabe sau burniţă.
În regiunile intracarpatice, ceaţa se va semnala pe arii mai restrânse, cu precădere dimineaţa şi noaptea. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri, ziua, în sud-estul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 1 şi 9 grade, iar cele minime între -6 şi 4 grade, mai scãzute în estul Transilvaniei, spre -10 grade.
La București vremea se va menţine mai caldă decât în mod normal la această dată. În prima parte a zilei şi noaptea vor fi nori joşi sau ceaţă şi, trecător, vor fi condiţii de burniţă. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă va fi de 6…8 grade, iar cea minimă se va situa în jurul a 0 grade.
Miercuri. Vremea va fi în continuare mai caldă decât în mod normal la această dată, îndeosebi în vestul teritoriului, precum şi la deal şi munte. În regiunile extracarpatice vor fi nori joşi şi, mai ales în sud, ceaţă local persistentă. Izolat va burniţa.
În restul teritoriului cerul va fi doar temporar noros, dimineaţa pe alocuri va fi ceaţă, iar noaptea pe arii restrânse vor fi precipitaţii slabe, predominant ploi. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 2 şi 10 grade, iar minime se vor situa între -4 şi 6 grade, mai scãzute în depresiunile din estul Transilvaniei, spre -8 grade.
La București se va semnala ceaţă persistentă, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă va fi de 5…6 grade, iar cea minimã de 0…1 grad.
Joi. Vremea va fi în general închisă şi se va menţine mai caldă decât în mod normal la această dată, îndeosebi în vestul teritoriului. Local în sud-vest şi centru, ziua, vor fi precipitaţii slabe, predominant ploi, iar în rest se va semnala ceaţă şi, pe alocuri, burniţă sau ploaie slabă, mai ales dimineaţa şi noaptea.
Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 2 şi 10 grade, iar cele minime se vor situa între -6 şi 6 grade.
În Capitală, vremea se va menţine închisă şi va fi apropiată de normal sub aspect termic. Vor fi nori joşi şi, mai ales noaptea, se va semnala ceaţă.Trecător, vor fi condiţii de burniţă. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă va fi de 4…5 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 0 grade.
Vineri, sâmbătă și duminică, vremea se va menţine în general închisă şi mai caldă decât în mod normal pentru aceasăã perioadă, îndeosebi în vestul ţării.
Și la București se va menţine în general închisă şi uşor mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă.
Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.