Procurorul ”Portocală” a fost reținut. Este acuzat de ”fabricarea” dosarului Blair

16 iulie 2020  |  06:34  |  👁 345 Vizualizari


Fostul procuror DNA Mircea Negulescu, cunoscut sub numele de ”Portocală” a fost reținut miercuri seară de Secția Specială. Procurorul ”Portocală” a fost trimis în judecată pentru cercetare abuzivă, influenţarea declaraţiilor martorilor şi participaţie improprie la inducerea în eroare a organelor judiciare, fiind considerat unul dintre cei mai corupți procurori din România.

El ar fi forțat mai mulți martori să dea declarații false, astfel încât să poată acuza de evaziune fiscală o anumită persoană, conform Parchetului General.

În 2016, DNA Ploieşti a pus sechestru pe averea lui Sebastian Ghiţă, până la concurenţa sumei de 220.000 euro, în dosarul „Tony Blair”. Negulescu e acuzat că ar fi „fabricat” dosarul în care fostul premier PSD Victor Ponta a fost pus sub urmărire penală și era menţionat şi numele fostului premier al Marii Britanii Tony Blair, transmite Mediafax.

Mircea Negulescu a fost acuzat că în calitate de procuror de caz într-un dosar al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, ar fi ”ticluit probe nereale prin construirea unui scenariu mincinos, respectiv obţinerea unui denunţ de la o persoană deja cercetată în acelaşi dosar şi consemnarea de declaraţii nereale sub pseudonim de la mai multe persoane”.

De asemenea, Negulescu ar fi ”realizat acţiuni de determinare prin constrângere morală asupra a patru persoane, trei dintre acestea fiind audiate atât cu identitate protejată cât şi cu identitate reală, să dea declaraţii mincinoase, totul în scopul de a proba existenţa unor fapte de evaziune fiscală şi coruperea alegătorilor şi de a atrage răspunderea penală a unei persoane nevinovate pentru fapte imaginare”

Mai exact, procurorul ”Portocală” a forțat mai mulți martori să dea declarații false, astfel încât el să poată acuza de evaziune fiscală o anumită persoană, conform Parchetului General. Pentru faptele sale, lui Negulescu i s-a interzis să-și exercite funcția de procuror.

sursa:

antena3.ro

 

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.