Primul telefon Huawei pe care poți să ai Android 10

15 octombrie 2019  |  12:57  |  👁 466 Vizualizari


Android 10 e disponibil de la Google de câteva săptămâni, dar producătorii mari întârzie cu actualizare. Huawei s-a mișcat însă destul de repede și deja actualizează primul lot de telefoane. Vestea și mai bună e că acest model a fost lansat în 2018.

La IFA 2019, Huawei a relansat P30 Pro cu Android 10. Asta până când e clarificată situația cu Statele Unite ale Americii și interdicția de-a mai folosi produse americane. Totuși, telefoanele lansate înainte de aplicarea interdicției vor fi actualizate în continuare. Acum e cazul pentru Mate 20 Pro.

În Europa, primii utilizatori care susțin că au primit actualizare la EMUI 10 cu Android 10 sunt din Olanda. Acolo, Huawei Mate 20 Pro a primit și actualizarea de securitate pentru septembrie. În ceea ce privește spațiul necesar, actualizarea ocupă 4,42 GB.

Ce telefoane Huawei vor avea acces complet la Android

În septembrie, am aflat că Huawei testează deja noul sistem de operare pe mai multe dispozitive. Dintre toate, cel mai ușor de actualizat ar fi trebuit să fie P30 Pro, dat fiind că la IFA 2019 a fost prezentat cu Android 10 și un design un pic schimbat.

Până în noiembrie, Huawei e într-o perioadă de grație. După acel moment nu se știe, deocamdată, în ce stadiu va fi divizia sa de telefoane. Chiar și așa, poate folosi Android, dar fără acces la serviciile Google, cum e cazul cu Mate 30 Pro.

Altfel, pentru telefoanele deja lansate înainte de 19 mai, producătorul poate oferi actualizări, inclusiv la Android 10. Odată cu această versiune, miza e pe navigarea prin gesturi și dark mode. Schimbări majore de design nu prea sunt. Din partea Huawei e așteptată o îmbunătățire a performanței camerei foto.

Fără acces la serviciile Google, Huawei se poate baza, deocamdată, pe AppGallery, magazinul său propriu. Totodată, problema e în Europa, mai ales, că nu există nicio alternativă suficient de bună. În China, Mate 30 Pro deja e în magazine.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.