Prima tabletă pliabilă: cât de impresionantă este Lenovo ThinkPad X1 Fold

7 ianuarie 2020  |  10:16  |  👁 505 Vizualizari


 

Detaliată în cadrul conferinței CES 2020, Lenovo ThinkPad X1 Fold va intra în istorie ca fiind primul membru al unei noi categorii de produse. Cu un ecran pliabil de dimensiuni foarte generoase, această tabletă este una care, cu prețul corect, va face valuri în fiecare colț al mapamondului.

Un prototip pentru Lenovo ThinkPad X1 Fold a ajuns online în urmă cu aproximativ șapte luni, dar abia acum avem siguranța că respectivul gadget se va transforma într-un produs comercial. La fel ca în cazul realizării smartphone-ului pliabil Galaxy Fold, această tabletă nu a fost ușor de materializat. fold_insert_1

 

La bază ThinkPad X1 Fold este un ecran de 13,3 inci cu o ramă de dimensiuni foarte generoase, în raport cu laptopurile moderne. Tableta se pliază spre centrul ei într-o manieră similară cu o carte. Când o închizi, rămâne un spațiu destul de mare la interior, dar acela este dedicat, în teorie, unei tastaturi fizice pe care o poți achiziționa separat, la un preț necunoscut, Bluetooth Mini Fold Keyboard. Tastatura se încarcă wireless de la tabletă, când nu o folosești.

 

Tableta vine cu stand, pentru a o putea fixa în picioare, când vrei să te uiți la un film sau să citești o carte fără să o ții constant în mână. Are porturi USB C pe ambele părți, făcându-ți viața destul de ușoară, atât dacă vrei să o conectezi la un monitor extern, cât și la orice alte periferice. Rulează Windows 10 și, la interior, va utiliza cele mai noi procesoare Intel Core cu Hybrid Technology. Când se va lansa Windows 10 X, va exista o iterație a produsului și cu viitorul sistem de operare.

Lenovo ThinkPad X1 Fold are un kilogram și folosește un OLED pliabil din plastic realizat de LG DIsplay. Prețul de achiziție va fi de aproximativ 2500 de dolari, când va ajunge în magazin la jumătatea acestui an. În mod previzibil, va exista și o versiune cu 5G. lenovo thinkpad x1 fold

 

 

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.