Peste 50 de locuinţe inundate, zece persoane evacuate şi trafic feroviar afectat pe Valea Prahovei

20 iulie 2021  |  10:36  |  👁 349 Vizualizari


Codul portocaliu de furtuni a afectat mai multe zone din ţară. În Buşteni, o rupere de nori a adus aluviuni pe drumul naţional 1 şi a inundat zeci de case din staţiune. Au fost furtuni puternice şi în Braşov, Lugoj, dar şi la Durău, în judeţul Neamţ, unde apele de pe versanţi au năvălit în case. 60 de turişti sunt blocaţi la cabana Zănoaga din Dâmboviţa pentru că drumul este blocat parţial de aluviuni.

Peste 50 de locuinţe au fost inundate, zece persoane au fost evacuate, iar terasamentul căii ferate a fost afectat între Sinaia şi Buşteni în urma unei ruperi de nori care s-a produs, în noaptea de luni spre marţi, pe Valea Prahovei.

Conform datelor comunicate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova, carosabilul a fost acoperit de aluviuni la Buşteni, dar şi la Azuga.

De asemenea, peste 50 de locuinţe din Buşteni şi un supermarket au fost inundate, pompierii acţionând pentru evacuarea apei din case şi gospodării.

„Preventiv, în colaborare cu Salvamont şi SVSU, au fost evacuate 10 persoane, care nu au probleme medicale”, menţionează sursa citată.

Tot la Buşteni s-a acţionat pe Strada Telecabinei pentru degajarea unui copac căzut pe partea carosabilă.

În urma ploilor, probleme au fost înregistrate şi la Sinaia, unde patru gospodării sunt inundate, iar un autoturism parcat a fost luat de apă.

„Terasamentul CF linia II este afectat. Nu sunt trenuri blocate sau redirecţionate. Se aşteaptă vagoane cu piatră pentru a reabilita zona”, arată ISU.

Potrivit CFR, circulaţia feroviară se desfăşoară pe un singur fir între staţiile Sinaia şi Buşteni, în condiţiile în care terasamentul a fost spălat de ape.

La faţa locului au fost mobilizate două autospeciale de stingere, cinci autocamioane, nouă motopompe şi o ambulanţă SMURD.

sursa: stiri.tvr.ro

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.