Părinții calmi au copii calmi. 9 reguli pe care le respectă părinții buni.

26 aprilie 2020  |  08:16  |  👁 1672 Vizualizari


Începeți cu voi înșivă. În primul rând, copiii simt dispoziția voastră și o adoptă. În al doilea rând, copiii necesită multă răbdare din partea voastră.

1. Nu fiți nervoși. Începeți cu voi înșivă. În primul rând, copiii simt dispoziția părinților și o adoptă. Părinții calmi au copii calmi. În al doilea rând, copiii necesită multă răbdare din partea părinților. Prin urmare, aveți nevoie de o stare de spirit bună. Asigurați-vă că dormiți suficient, chiar și în detrimentul treburilor casnice. Nu refuzați ajutorul rudelor dacă vi se oferă. Încercați să ieșiți din casă și schimbați cel puțin ocazional atmosfera. Copilul are nevoie de părinți fericiți.

2. Nu vă răzgândiți. Dacă i-ați promis ceva copilului, asigurați-vă că îndepliniți promisiunea. Același lucru este valabil și pentru interdicții: dacă i-ați interzis o dată ceva, această interdicție trebuie menținută de fiecare dată. Și să nu se întâmple că mama îi permite, iar tata nu. Toți membrii familiei ar trebui să aibă o strategie educațională armonioasă.

3. Nu loviți. Dacă loviți copilul (chiar și cu o palmă „nevinovată”), îl învățați să rezolve conflictele din poziția forței. Copilul va ști că cine este mai înalt, mai în vârstă, mai puternic, are dreptate. Iar când va crește, vă va face la fel.

4. Nu mințiți. Dacă mergeți cu copilul la medic, spuneți-i așa: „Îți vor face o injecție, este neplăcut, dar voi fi lângă tine”. Dacă fumezi, explică-i că este un obicei prost, dar vei încerca să scapi de el. Dacă micuțul v-a cerut să faceți ceva, dar ați uitat, cereți-i scuze. Fiecare minciună mică – vă subminează autoritatea.

5. Nu șantajați „Dacă încetezi să țipi, îți voi da bomboane.” sau „Dacă nu încetezi, nu te vei uita la desene animate”. Este vorba de dresare, șantaj și manipulare. Ar trebui să încercați mereu să găsiți cuvintele potrivite pentru a-l convinge să facă ceea ce doriți. Important este să aveți răbdare.

6. Nu interziceți. Înainte de a-i interzice ceva copilului, gândiți-vă dacă această interdicție este foarte importantă? Interdicțiile ar trebui să fie reduse la minimum, altfel copilul pur și simplu nu-și va aminti de toate.

7. Nu-i dați un exemplu greșit. Este nechibzuit să-i spuneți copilului despre pericolele fumatului în timp fumați. Explicația „Sunt adult, mi se permite” – nu funcționează.

8. Nu vă fie teamă să vă admiteți greșelile. Nu suntem zei și greșim. Dacă ați țipat la copil, dacă ați luat o decizie greșită sau nu ați înțeles copilul, asigurați-vă că îi explicați care este greșeala voastră și vă cereți scuze. Astfel micuțul va ști că nu trebuie să-i fie rușine de greșelile sale. Doar datorită lor dobândim experiență valoroasă.

9. Nu vă fie teamă să vă răsfățați copilul. Nu vă fie teamă să-l îmbrățișați, să-l luați în brațe, să-i cumpărați un cadou. Dacă aveți această posibilitate, îmbrățișați-l, purtați-l în brațe și dăruiți-i daruri. Copiii au o singură copilărie.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.