Nu avem campioane la handbal în 2020! Consiliul de Administrație al FRH a înghețat ligile naționale, fără a acorda titlurile de campioane

20 mai 2020  |  09:37  |  👁 235 Vizualizari


Consiliul de Administraţie al Federaţiei Române de Handbal a hotărât luni ca sezonul 2019-2020, atât în Liga Florilor (feminin), cât şi în Liga Zimbrilor (masculin), să se încheie, ierarhiile rămânând cele din momentul întreruperii campionatului.

Cele două formaţii aflate în fruntea clasamentelor, Dinamo Bucureşti, la masculin, şi SCM Râmnicu Vâlcea, la feminin, se aflau în momentul întreruperii sezonului pe primul loc, dar acestea nu vor primi titlul de campioane, potrivit site-urilor oficiale ale cluburilor.

În ceea ce priveşte Cupa României, meciurile rămase de disputat ar putea fi programate înaintea debutului sezonului viitor.

Federaţia Română de Handbal hotărâse anterior ca, din cauza pandemiei de COVID-19, să se mai dispute un singur meci din actualul sezon al Ligii Florilor, restanţa AHCM Slobozia – CSM Bucureşti, astfel încât echipele aflate pe primele două poziţii în clasament, SCM Râmnicu Vâlcea şi CSM Bucureşti, să aibă acelaşi număr de meciuri disputate şi să se poată acorda titlul de campioană.

În acest moment, distribuţia echipelor de handbal feminin în cupele europene este următoarea:
Liga Campionilor: SCM Râmnicu Vâlcea
European Handball League: CSM Bucureşti, Minaur Baia Mare, SCM Gloria Buzău

La masculin, România va avea patru reprezentante în cupele europene, după cum urmează:
European Handball League: Dinamo Bucureşti, Potaissa Turda
Cupa EHF: Minaur Baia Mare, HC Dobrogea Sud Constanţa

Membrii Consiliului de Administraţie al FRH au decis în unanimitate să nu se retrogradeze din Ligile Naţionale în acest sezon. Viitorul an competiţional se va disputa cu 16 echipe la start, în ambele întreceri, feminin şi masculin.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.