Noi reguli de acces la Vadu și la Corbu. Ce nu mai au voie să facă turiștii

5 aprilie 2022  |  05:20  |  👁 294 Vizualizari


Cu puțin timp înainte de sosirea primului val de turiști la Corbu și Vadu, autoritățile au schimbat regulile de acces.

Rulotele și corturile vor fi permise, dar doar în spații destinate, nu mai aproape de 150 de metri de malul mării. Accesul skijet-urilor sau instalarea beach barurilor pe plajă este complet interzisă.

O veste bună pentru turiști este, însă, amplasarea de puncte de prim ajutor.

Cei care visează la o vacanță pe plajele sălbatice de la Vadu și Corbu vor trebui să respecte regulile impuse de Administrația Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării.

La Vadu va fi o singură zonă destinată campării. Este la 150 de metri distanță de malul mării și la 300 de metri de o cherhana pescărească. Nu a fost stabilită încă suprafața perimetrului, dar autoritățile susțin că va fi de ajuns pentru afluxul de turiști chiar și în vârf de sezon estival.

La Corbu, camparea va fi permisă doar pe faleză înaltă, pe terenul pus la dispoziție de trei agenți economici. Două dintre parcele sunt destinate corturilor și rulotelor, iar cea de a treia este pentru parcarea autoturismelor.

Acum, plajele sălbatice din Vadu şi Corbu sunt libere şi curate. În doar câteva săptămâni, zona va fi plină de rulote, corturi şi turişti, dornici să petreacă o vacanţă departe de agitaţia celorlalte staţiuni. Cu ajutorul noului regulament, autorităţile vor să protejeze aria naturală, dar să le dea şi oportunitatea turiştilor de a se relaxa.

Sunt permise doar umbrelele și șezlongurile turiștilor

Umbrelele și șezlongurile pot fi montate pe plajă, însă doar pe perioada șederii sau a îmbăierii, cu alte cuvinte doar cele aduse de turiști. De asemenea, este interzisă organizarea de evenimente off road. Aprinderea focului este interzisă, la fel cum este interzisă folosirea de generatoare sau de echipamente care pot polua sonor.

Anul acesta vor fi instalate și puncte de prim ajutor, iar agenții economici care vor să vândă băuturi sau alimente o vor putea face, însă nu mai aproape de 150 de metri de malul mării.

În prezent, pe litoralul românesc al Mării Negre sunt peste 40 de hectare de plajă neamenajată. La intrarea în Rezervația Biosferei Delta Dunării sunt amplasate panouri de informare, iar turiștii sunt avertizați că intră pe o plajă salbatică neamenajată.

Circulația sau staționarea vehiculelor pe plajă se sancționează cu amendă de la 500 la 1.000 de lei. Riscă sancțiuni și cei care intră în Rezervație fără permis. Acesta costă între 5 și 30 de lei și se poate achita online sau prin SMS.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.