Nemulțumirile turiștilor au schimbat planul autorităților. Plajele din Eforie vor fi extinse cu mai puțin decât era prevăzut

25 august 2021  |  07:45  |  👁 281 Vizualizari


Nemulțumirile turiștilor legate de felul în care a fost mărită plaja în Mamaia au modificat planurile autorităților care lucrează deja la extinderea zonei cu nisip din sudul litoralului.
Plaja va fi lărgită doar câteva zeci de metri, se va lucra numai în afara sezonului estival, iar scoicile aduse din larg odată cu nisipul vor fi mai bine pisate.
Zona care va fi lărgită în această etapă are șase kilometri, între centrul stațiunii Eforiei Nord până în Eforie Sud.
Lucrările – în această etapă de extindere a plajelor – au început din larg. Ambarcațiuni mari de construcții aduc mii de tone de piatră pe care le așează în mare, în diguri de apărare.
În total, vor fi șase astfel de construcții perpendiculare cu malul și una paralelă, în larg, care vor proteja plaja. Pe nisip, unde acum sunt turiști, muncitorii vor intra după închiderea sezonului estival.
În acest moment, turiștii au la dispoziție porțiuni de plajă care are o întindere de maximum 15 metri. În vara anului 2023 peisajul se va schimba radical și vom avea o întindere de peste 60 de metri.
Plajele care vor fi extinse pornesc din apropierea Portului Belona din Eforie Nord și ajung până în capătul stațiunii Eforie Sud.
Nisipul va fi extras din largul mării
Se extimeaza că lucrările vor fi gata în 2023.
Turist: “Probabil că odată cu extinderea terenului o să vină și mai mulți turiști, nemaistând așa de înghesuiți”.
Turist: “La câtă lume a fost zilelea astea pe plajă, cred că este îngustă. Nici ca la Mamaia de 200-300 metri, dar 60 de metri cred că este de ajuns”.
Nisipul care va fi folosit la extinderea plajelor va fi extras – așa cum s-a întâmplat și în Mamaia – din larg.
Marius Stamat, directorul unei companii de construcții: “Nisipul care ajunge pe plajă la momentul instalării lui pare foarte dur și cu rigozitate foarte mare, cu un conținut mare de scoici. Ulterior înnisipării, beneficiarul întreține plajele și la începutul fiecărui sezon estival îl grapează, îl discuiește și în felul acesta devine mult mai fin și mai plăcut”.
Lucrările de extindere a plajelor în zona Eforie sunt estimate la 82 de milioane de euro. Cei mai mulți bani vin de la Uniunea Europeană.
Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.