Ministrul Sănătăţii, anunţ despre testarea naţională. Când mergi să-ţi faci analize, vei fi testat şi pentru coronavirus

27 mai 2020  |  07:14  |  👁 696 Vizualizari


Ministrul Sanatatii a declarat, marti seara, ca testarea nationala pentru depistarea coronavirusului se va realiza pe esantioane cu serul rezidual al pacientilor care vin să-şi facă diverse analize.

Nelu Tataru a explicat ca studiul va revela realitatea, fatalitatea, specificitatea si sensibilitatea virusului, iar pe baza rezultatelor va putea fi prognozat un viitor episod si amploarea lui.

„Aceste esantioane vor fi reprezentative la nivel national. Ele se adapteaza celor opt regiuni de dezvoltare, fiecare regiune adapteaza la nivelul fiecarui judet si la nivelul fiecarui judet vor fi noua paliere de varsta in care vom incadra pacientii.

Vom lua trei laboratoare din fiecare judet. Acesti pacienti vin la laboratoare pentru a-si face analize pentru diverse probleme. Serul rezidual, cu acordul acestor persoane, il vom folosi pentru a doza acesti anticorpi.

Sunt niste teste imunologice, cu o sensibilitate mare, de 99,5%. Ne vor da in proportie de 99,5% cati au avut sau nu au avut infectia. Ne va da o prognoza. Avand o rata de imunizare mare, ne vom gandi ca va exista sau nu va exista un al doilea val si daca va exista al doilea val, cam care va fi amploarea lui”, a declarat, la B1TV, ministrul Sanatatii.

Potrivit acestuia, testarea nationala va arata starea populatiei si viitoarea evolutie a virusului.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.