Meteo – 30 decembrie. Primele zile din 2021 cu temperaturi de primăvară

30 decembrie 2020  |  09:01  |  👁 514 Vizualizari


Astăzi avem încă zi neobișnuit de caldă pentru sfârșit de decembrie. O să plouă, însă, în Banat, Crișana și în Maramureș, pe unde se pot strânge 15 de litri de apă pe metru pătrat.

 

S-ar putea să vină câțiva stropi de ploaie și prin Oltenia și în vestul Transilvaniei, iar în zona montană înaltă o să fie lapoviță și condiții de polei.

În rest găsim vreme frumoasă și un pic de ceață la începutul zilei. Vântul va sufla tare la munte, dar va avea intensificări și în vest și în sud-est.

După prânz termometrele vor indica de la 8 grade în depresiuni, până la 16…17 grade în Lunca Dunării și în Dobrogea.

Vedem cum arată vremea în fiecare regiune și începem cu Dobrogea și Bărăganul. Pe aici continuă vremea frumoasă și se face mult mai cald decât ar fi normal la această dată.

Temperaturile urcă până la 16…17 grade, iar vântul se intensifică în deltă și pe litoral.

Mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei, găsim soare, atmosferă plăcută, dar și ceva condiții de ceață la începutul zilei. Pe la amiază se ating 14…15 grade- valori foarte ridicate pentru data din calendar.

Și în nordul Moldovei și în Bucovina va fi nefiresc de cald pentru acest moment al anului. Maximele ajung pe la 11…12 grade; norii se risipesc treptat, însă dimineața e posibil să apară un pic de ceață pe la câmpie.

Temperaturile se mențin ridicate și în nordul Transilvaniei și în Maramureș. Cerul se umple de nori, o să plouă din când în când și se întețește vântul. După prânz, termometrele vor indica 12…13 grade.

Vreme destul de neplăcută găsim și în ținuturile vestice. Ploile se extind pe parcursul zilei și vor lăsa în urmă 15 litri de apă pe metru pătrat. Și vântul devine activ, iar temperaturile depășesc cu mult valorile normale și ajung pe la 13…14 grade.

În zona Transilvaniei găsim vreme mai bună, soare cu nori, poate și câțiva stropi de ploaie. Vântul continuă să sufle tare la munte, iar dimineață este ceață în depresiuni. Vremea rămâne foarte caldă și aici: temperaturile urcă până la 12…13 grade.

În Oltenia avem atmosferă schimbătoare. E posibil să picure trecător, zărim și soarele din când în când, iar maximele ajung pe la 13…14 grade.

În ținuturile sudice ne așteaptă o zi destul de însorită și se face din nou foarte cald pentru această perioadă. În Lunca Dunării se ating 16…17 grade- valori mai potrivite pentru luna aprilie.

Vremea în țară

În ultima zi din an, temperaturile scad ușor, dar tot va fi foarte cald pentru această perioadă. Ploile cuprind toată jumătatea vestică a țării, iar pe seară apar și în celelalte zone, iar vântul suflă mai tare la munte, în vest și în sud-est.

Vineri, temperaturile continuă să scadă, dar se mențin peste valorile normale. În nord, nord-vest și centru vor fi ploi locale, dar și lapoviță, iar în masivele nordice vor domina ninsorile. În rest găsim vreme bună și condiții de ceață la începutul zilei.

Sâmbătă se mai încălzește puțin și o să avem vreme frumoasă și cer senin în majoritatea zonelor. Doar dimineața, pe la câmpie, va fi cam înnorat și poate să apară ceața, dar amiaza ne-aduce atmosferă plăcută și maxime de la 5 la 13 grade.

Vremea la munte

Și la munte găsim temperaturi foarte ridicate pentru acest moment al anului. Ploile apar spre seară în masivele vestice, iar pe creste se anunță lapoviță și condiții de polei.

Vântul rămâne destul de intens, iar în zona înaltă din Carpații Meridionali va sufla cu 80…90 KM/h și va spulbera zăpada depusă.

Joi se răcește puțin și o să avem o zi mai neplăcută, cer noros și lapoviță în majoritatea masivelor. Pe creste va ninge și vântul va sufla destul de tare, așa că o să fie viscol.

Vineri temperaturile continuă să scadă și mai apare ceva ninsori în Carpații Orientali, dar în celelalte masive găsim vreme mai bună. Vântul mai are unele intensificări în zona montană înaltă.

Iar sâmbătă se încălzește ușor și o să avem vreme frumoasă și cer mai mult senin. În noaptea următoare e posibil să plouă slab în Carpații Meridionali și de Curbură.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.