Limbajul trupului: ce spune despre tine pozitia in care dormi?

The young woman sleeping on the bed

16 mai 2022  |  09:18  |  👁 497 Vizualizari


Fiecare dintre noi are o pozitie preferata in care doarme, iar un procent foarte mic din populatie obisnuieste sa schimbe mai multe pozitii de dormit pana dimineata.

Specialistii sustin ca pozitia in care dormim vorbeste despre personalitatea noastra, iar Robert Phipps – expert in limbajul trupului din Marea Britanie, explica detaliat ce exprima modul in care dormim.Exista cateva pozitii de dormit preferate de majoritatea oamenilor, acestea fiind si cele mai studiate. Va propunem sa cititi in randurile ce urmeaza ce spune despre personalitatea noastra pozitia pe care o adoptam in timpul somnului.

Pozitia fetusului – dormitul pe o parte

Se pare ca 41% din populatie obisnuieste sa doarma in aceasta pozitie. Daca si tu dormi astfel, atunci esti o luptatoare! Obisnuiesti sa lupti pentru planurile tale, pentru cei dragi si pentru a obtine ceea ce doresti, iar perseverenta si curajul sunt punctele tale forte.De asemenea persoanele care aleg aceasta pozitie au tendinta de a aprecia confortul, iar pozitia fetusului o adopta cu precadere persoanele care vor sa se relaxeze si sa scape de stres.

Probleme de sanatate posibile pentru cei care dorm pe o parte

Aceste persoane sunt mai predispuse pentru a suferi de dureri cronice mai ales la nivelul bratelor, soldurilor si genunchilor, din pricina compresiei nervilor in timpul somnului. De asemenea pot suferi de reflux gastroesofagian, in acest caz fiind recomandata o perna mai inalta.
Pentru confortul bazinului, se poate dormi cu o perna intre genunchi, aceasta solutie relaxeaza articulatiile soldului.

Pozitia de somn: soldatul

Conform studiilor, 8% dintre persoane dorm pe spate, cu bratele pe langa corp – pozitie numita si “soldatul”.Cei care dorm astfel se pare ca sunt persoane disciplinate, cu asteptari inalte de la ei si de la ceilalti sau care sunt usor introvertite. Alegerea acestei pozitii de somn mai poate trada si o personalitate mai putin flexibila, insa care respecta intocmai regulile si principiile in care crede.Fiecare dintre noi are o pozitie preferata in care doarme, iar un procent foarte mic din populatie obisnuieste sa schimbe mai multe pozitii de dormit pana dimineata. Specialistii sustin ca pozitia in care dormim vorbeste despre personalitatea noastra, iar Robert Phipps – expert in limbajul trupului din Marea Britanie, explica detaliat ce exprima modul in care dormim.

Probleme de sanatate posibile pentru cei care dorm pe spate in pozitia “soldatului”

Aceste persoane pot suferi mai des de probleme la nivelul coloanei cervicale, traduse prin stari de ameteala, senzatie de oboseala dimineata, la trezire, prin stari de greata sau dureri de cap. Uneori pot resimiti dureri in partea superioara a spatelui si pot prezenta la acest nivel musculatura incordata. Sportul, dar si masajul pot fi de mare ajutor pentru aceste persoane.

Pozitia de somn: pe spate, relaxat

O alta categorie o reprezinta cei care dorm pe spate, insa intr-o pozitie care inspira ralaxare, poate chiar cu mainile in dreptul capului sau asezate la ceafa.Se pare ca doar 5% din populatie alege aceasta pozitie. Aceste persoane sunt foarte deschise, se adapteaza usor schimbarilor si au predispozitie in a-i asculta pe ceilalti atunci cand isi plang problemele. Sunt saritori si ii ajuta neconditionat pe cei din jur, fiind persoanele in care poti sa te increzi oricand, la orice ora.

Probleme de sanatate posibile

Ca si cei de mai sus, si aceste persoane pot suferi de probleme la nivelul coloanei cervicale. De asemenea refluxul gastroesofagian le poate crea probleme, la fel si sforaitul. Se pot relaxa in timpul somnului daca aleg sa doarma fara perna sub cap (cu exceptia celor care sufera de reflux gastroesofagian), insa cu perna fie sub genunchi, fie sub glezne. Pentru persoanele care sufera de reflux gastroesofagian este recomandata o perna mai inalta.

Dormitul pe burta

Dormitul pe burta este ales de persoanele care obisnuiesc sa aiba o dieta sanatoasa si sa faca sport. Adesea aceasta pozitie este preferata in special de copii si mai putin de catre adulti.Dormitul pe burta tradeaza o persoana sensibila, care prezinta o mare nevoie de dragoste, poate chiar si atentie, insa doar din partea celor dragi. Acestora nu le place sa iasa in evidenta si sunt devotati credintelor pe care care le au. Sunt oameni de incredere si pot fi usor raniti, chiar daca nu o arata. Gestioneaza mai greu situatiile conflictuale si tind sa exagereze in ceea ce priveste autocritica.

Posibile probleme de sanatate ale celor care dorm pe burta

Acestia pot suferi de tulburari digestive, ca somatizari ale firii lor sensibile. De asemenea se pot confrunta cu alergii sau boli ale pielii. Insa stilul lor de viata sanatos pe care tind sa il aiba le asigura o sanatate de fier pe perioade lungi de timp.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.