IKEA închide temporar ambele magazine. Clienții sunt redirecționați către online. Angajații vor fi, în următoarele săptămâni, plătiți de companie

20 martie 2020  |  16:35  |  👁 583 Vizualizari


Retaileriul suedez IKEA a decis să închidă temporar ambele magazine din București, urmare a pandemiei COVID-19. Clienții pot însă cumpăra online, doar prin metode de plată electronice. Decizia va intra în vigoare de astăzi, 20 martie, ora 18:00.
IKEA România anunță închiderea temporară a celor două magazine începând de vineri, 20 martie, ora 18:00, ca măsură de precauție împotriva riscului continuu de COVID-19.

De asemenea, retailerul a închis și centrele de colectare  „Este o perioadă ieșită din comun, iar prioritatea noastră absolută este să asigurăm sănătatea și siguranța clienților și angajaților. Am fost alături de aceștia în toate aceste zile și am monitorizat îndeaproape situația, iar aceasta este decizia corectă pe care trebuie să o luăm în momentul de față. Așteptăm cu nerăbdare să ne reîntâmpinăm clienții în magazine.”, a declarat Sara Del Fabbro, CEO IKEA Europa de Sud Est. Clienții vor putea să cumpere online în continuare de pe IKEA.ro, iar produsele le vor fi livrate acasă fără necesitatea intrării în contact. Nu se acceptă plata în numerar. „Pentru a proteja sănătatea angajaților și a clienților noștri, introducem temporar livrări fără contact – direct la ușa clienților. De asemenea, din motive de securitate nu acceptăm plăți în numerar pentru produsele livrate.”, transmite compania. Angajații nu vor urca mobila în apartamente.

Potrivit unui anunț postat pe site-ul companiei, clienții magazinului online IKEA sunt avertizați că ar putea apărea întârzieri în ceea ce privește serviciul de relații cu clienți și serviciul de livrare.Mai mult, pentru a nu intra în contact cu clienții, angajații care vor face livrări vor lăsa marfa în fața casei sau apartamentului.

Ce se va întâmpla cu salariații din magazinele IKEA

În ceea ce privește situația celor 1.332 angajați ai companiei, retailerul a transmis că aceștia vor fi plăttiți integral „în săptămânile următoare”, urmând a se lua o decizie pe termen mediu și lung. „Ne străduim să menținem stabilitatea veniturilor angaților noștri pentru a le proteja traiul în săptămânile următoare. Asta înseamnă că, deocamdată, IKEA SEE va plăti salariile în procent de 100%, în conformitate cu programul de lucru. Vom continua să ne evaluăm opțiunile, scopul acestora fiind acela de a asigura viabilitatea pe termen scurt și lung a afacerii noastre și menținerea celor 1.332 de angajați din România”, au declarat pentru reprezentantii companiei.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.