Hot dog, gustarea care ne poate scurta viaţa. Aditivii și conservanții din alimente sunt înmagazinați de colon

1 septembrie 2021  |  06:15  |  👁 645 Vizualizari


Un hot dog ne poate scurta viața cu minute bune, la fel ca şi alte alimente procesate. Sunt concluziile unui studiu.  Specialiștii în nutriție spun că alimentația nocivă ne îmbolnăvește, iar obiceiurile alimentare nesănătoase sunt tot mai frecvente.

Chiar dacă uneori pare o alegere potrivită, gustoasă, un hot dog ne scurtează viața cu 36 de minute, spun cercetătorii după ce au calculat indicele nutrițional.

Un studiu recent făcut de cercetătorii universității din Michigan vine cu calcule exacte legate de felul în care anumite alimente ne scurtează viața. Carnea procesată și crenvurștii sunt printre cele mai nocive.

Lect. univ. dr. Lygia Alexandrescu, specialist în nutriţie: Are adaos de carmin, de coloranți, de agenți de afânare, are potențiatori de gust. Toate aceste substanțe nu pot fi digerate și sunt înmagazinate de colon și de aici rezultă risc de cancer de colon.

Sorin Mierlea, președinte INFOCONS: Ar trebui să ştim că este extrem de important să citim eticheta. În ultima perioadă, media maximă de aditivi a crescut şi un singur produs de genul acesta ar putea să aibă doar el 12 aditivi, coloranţi sau conservanţi. Astfel că, dacă le punem şi pe celelalte din pâine, muştar și din ketchup s-ar putea să ne speriem şi să ajungem la 50 de aditivi.

Există și soluții pentru cei care vor să aibă o dietă sănătoasă.

Lect. univ. dr. Lygia Alexandrescu, specialist în nutriţie: Dacă vrem să ne recâștigăm zilele, tot ce am consumat cu un hot dog reintroducem tot ce înseamnă alimente echilibrate, cu multe fibre, probiotice și asta înseamnă o porție de pește, câteva linguri de fasole, cereale integrale și fructe proaspete.

Potrivit aceluiași studiu, pe lista alimentelor care ne prelungesc viața găsim merele, castraveții, somonul și cerealele.

sursa: stiri.tvr.ro

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.