Guvernul României a fost dat în judecată pentru interzicerea pelerinajelor

13 octombrie 2020  |  07:29  |  👁 342 Vizualizari


Guvernul României a fost dat în judecată pentru interzicerea pelerinajelor. PPU-SL a depus o cerere de chemare în judecată a Executivului PNL și a Instituției Prefectului Județului Iași.

Avocatul Daniel Ionaşcu a spus că formaţiunea politică solicită suspendarea hotărârilor şi constatarea nulităţii actelor prin care a fost interzisă participarea credincioşilor la evenimentele religioase.
Respectivele hotărâri sunt nelegale, fiind emise cu încălcarea dispozițiilor legale imperative, a drepturilor și libertăților fundamentale garantate atât constituțional, cât și prin Tratatele la care România este parte, susține avocatul Daniel Ionașcu.
„PPU (social-liberal) apreciază că cele două hotărâri încalcă grav dispozițiile legale privind organizarea Bisericii Ortodoxe, dar și drepturile la libertate individuală și libertate a conștiinței. De asemenea, interzicerea participării la evenimente religioase este una vădit discriminatorie, în acest fel aducându-se o gravă atingere libertății religioase.
Restricționarea accesului credincioșilor la sărbătoarea Hramului Sfintei Cuvioase Parascheva, în condițiile în care organizatorul – Arhiepiscopia Iașilor, cu sprijinul autorităților locale, a luat toate măsurile de siguranță ce se impun pentru respectarea de către pelerini a normelor sanitare și de distanțare, în vederea prevenirii și combaterii răspândirii epidemiei de COVID-19, este o măsură nejustificată și abuzivă”, transmite PPU – SL într-un comunicat de presă.
Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.