Grecia deschide sezonul estival în luna mai. Care sunt condițiile pentru turiști

11 martie 2021  |  08:30  |  👁 170 Vizualizari


Grecia se pregăteşte să deschidă sezonul estival în luna mai, dacă situaţia va permite. A şi stabilit care sunt condiţiile pentru intrarea în ţară a celor care vor să işi petreacă vacanţa pe meleagurile elene. Turiştii străini vor fi testaţi aleatoriu şi vor fi nevoiţi să respecte aceleaşi reguli ca localnicii. Anunţul a fost făcut de ministruL grec al Turismului.

Persoanele vaccinate împotriva COVID-19, cele care au test negativ făcut cu 72 de ore înainte sau au adeverinta care atesta că au anticorpi în urma infecţiei cu noul coronavirus pot merge la vară, în Grecia.

Românii care îndeplinesc una din aceste condiţii îşi vor putea petrece vacanţa în Grecia de la mijlocul lunii mai.

Operatorii de turism speră ca autorităţile să renunţe la testele aleatorii PCR făcute la frontieră şI sa folosească testele rapide.

Aproape un milion și jumătate de turiști români mergeau în Grecia înainte de pandemie. Pentru că numărul lor a scăzut mult în 2020, acum li se pregătesc oferte atractive.

Săptămâna viitoare ministrul grec al Turismului vine la București ca să pună la punct cu omologul său român protocoale privind condițiile de călătorie.

sursa: stiri.tvr.ro

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.