Gata cu vremea frumoasă. Prognoza meteo pentru weekend: grindină, temperaturi scăzute şi ploi

17 septembrie 2021  |  04:52  |  👁 542 Vizualizari


Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) vin cu vești proaste! Aceștia au emis o avertizare de vreme severă pentru următoarele 48 de ore. Potrivit experților, vom avea parte de furtuni, ploi torențiale, grindină și temperaturi scăzute.

Meteorologii au emis o avertizare de vreme severă

ANM a emis o avertizare de vreme instabilă pentru următoarele ore. Conform estimărilor meteorologilor, în intervalul 16 septembrie, ora 19.00 – 18 septembrie, ora 10.00, sunt așteptate ploi torențiale, descărcări electrice și chiar grindină.

Astfel, temperaturile vor fi în scădere în perioada următoare potrivit prognozei meteo pe patru săptămâni, emisă de specialiști. De asemenea, aceștia anunță averse peste limita normală în următoarele două săptămâni.

În săptămâna 13 septembrie-20 septembrie, meteo au anunțat valori apropiate de cele normale pentru acest interval. Anunț valabil pentru toate zonele de pe teritoriul României. În ceea ce privește precipitațiile, regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

În săptămâna 20 septembrie-27 septembrie. Specialistii anunță temperaturi apropiate de cele normale pentru această săptămână, în toate zonele țării.

În intervalul 27 septembrie – 4 octombrie, toamna își va intra în drepturi. Temperaturile vor fi mai scăzute decât cele normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României. De asemenea, specialiștii anunță precipitații în nordul și vestul țării.

Specialistii ANM au estimat că luna viitoare vom avea parte de o vreme rece. Valorile vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această perioadă, în toate regiunile României. De asemenea, aceștia anunță că precipitații estimate pentru acest interval vor fi deficitare la nivelul întregii țări, dar mai ales în zonele de munte.

 

 

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.