Gadgeturile futuriste de la Samsung: ce ne propune divizia de experimente a gigantului

30 decembrie 2019  |  11:43  |  👁 1072 Vizualizari


Cu doar câteva zile rămase până la CES 2020, giganți din tech se înghesuie să anunțe creații din ce în ce mai interesante și originale. În această categorie, intră și câteva proiecte futuriste de la Samsung.

La fel cum Google are Project X pentru proiecte mai deosebite, în cadrul Samsung există divizia C-Lab. Acea echipă are ca scop remedierea unor probleme complexe prin intermediul unor metode neobișnuite. Câteva dintre proiectele sale recente vor fi detaliate la CES 2020, deși o parte dintre ele au ajuns deja pe site-ul sud-coreenilor. 

C-Lab-at-CES2020_main_SelfieType

De exemplu, SelfieType te ajută să tastezi în neant în fața smartphone-ului, în timp ce camera frontală de la mobil îți interpretează mișcările degetelor. Astfel, nu mai trebui să pui mâna pe telefon când vrei să răspunzi la un mesaj sau un email și ești murdar pe mână.

În cazul în care te confrunți cu pierderea părului, există Becom. Acest dispozitiv aparent simplu folosește o serie stufoasă de tehnologii pentru a-ți scana scalpul și firele de păr, cu scopul de a-ți sugera cea mai bună soluție la problema ta particulară. În plus, cu ajutorul unui instrument software, dispozitivul îți poate genera linii de trend, ca să vezi dacă problema ta se remediază sau ia amploare.

Aceeași listă de noutăți marca Samsung C-Lab include Hyler, un fel de marker inteligent care transformă paginile imprimate în text digital, indexabil. De forma unei ferestre adevărate, SunnySide generează lumină artificială foarte similară cu cea a soarelui, fără efectele negative pe care le-ai putea experimenta de la soarele din ce în ce mai agresiv de afară. În același timp Ultra V angrenează mai mulți senzori pentru a monitoriza expunerea ta la raze UV și a preveni diverse afecțiuni ale pielii.

Nu este încă foarte clare care dintre acestea se vor transforma în produse comerciale și care vor rămâne la stadiu de proiect, dar vom afla mai multe detalii peste câteva zile.

C-Lab-at-CES2020_main_Becon

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.