Fotbal: LPF, ședință cu cluburile din Liga 1 / Soarta jucătorilor infectați cu Covid-19 și revenirea spectatorilor pe stadioane, printre subiectele dezbătute

5 iulie 2020  |  07:37  |  👁 715 Vizualizari


Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) a convocat cluburile şi reprezentanţii direcţiilor de sănătate şi ai Guvernului la discuţii, săptămâna viitoare. Printre altele, se doreşte definirea unei proceduri standard în Liga 1.
Regulile impuse de autorităţi au devenit mult mai permisive în ultima perioadă. În cazul Petrolului, cinci jucători şi un membru al staff-ului au fost testaţi pozitiv, dar n-a mai fost nevoie de internare, deoarece aceştia erau asimptomatici.
„Tocmai de aceea vrem să definim o procedură standard. Dacă avem un pozitiv, acesta se izolează. Restul jucătorilor se retestează, iar cei negativi merg mai departe. Cam aşa este procedura şi în Germania”, a declarat secretarul general al LPF, Justin Ştefan, pentru Mediafax.
La şedinţa programată săptămâna viitoare, se va aduce în discuţie şi problema prezenţei spectatorilor la meciurile de fotbal.
Specialiștii susțin că, pe stadioane, riscul de infectare cu noul coronavirus este teoretic mult mai mic, dacă spectatorii vor respecta măsurile de distanţare socială.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.