FIFA şi UEFA suspendă cluburile şi echipele naţionale din Rusia din toate competiţiile

1 martie 2022  |  07:48  |  👁 353 Vizualizari


În urma deciziilor iniţiale adoptate de Consiliul FIFA şi de Comitetul Executiv al UEFA, care prevedeau adoptarea unor măsuri suplimentare, FIFA şi UEFA au decis luni, împreună, să aplice sancțiuni Rusiei.

Potrivit News.ro, FIFA și UEFA au decis ca toate echipele ruse, fie echipe reprezentative naţionale, fie echipe de club, să fie suspendate de la participarea în competiţiile FIFA şi UEFA până la noi reglementări.

Aceste decizii au fost adoptate de Consiliul FIFA şi de Comitetul Executiv al UEFA, respectiv cele mai înalte organe de decizie ale ambelor instituţii în astfel de probleme urgente.

Potrivit FRF, fotbalul este unit în deplină solidaritate cu toţi oamenii afectaţi din Ucraina. Ambii preşedinţi, FIFA şi UEFA, speră că situaţia din Ucraina se va îmbunătăţi semnificativ şi rapid, astfel încât fotbalul să poată fi din nou un vector de unitate şi pace între oameni.

UEFA a rupt parteneriatul cu Gazprom

O altă decizie anunţată astăzi, cu efect imediat, este faptul că UEFA a hotărât să încheie parteneriatul cu Gazprom în toate competiţiile.

Decizia a intrat deja în vigoare şi acoperă toate acordurile existente, inclusiv UEFA Champions League, competiţiile UEFA la echipele naţionale şi UEFA EURO 2024.

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a participat la şedinţa online de luni seară în calitate de membru al Consiliul FIFA, rol care îi oferă şi statutul de membru în Comitetul Executiv UEFA.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.