EURO 2020 | Starea fotbalistului Christian Eriksen, prăbuşit la jumătatea meciului Danemarca – Finlanda, este stabilă

Denmark's players react as paramedics attend to Denmark's midfielder Christian Eriksen after he collapsed on the pitch during the UEFA EURO 2020 Group B football match between Denmark and Finland at the Parken Stadium in Copenhagen on June 12, 2021.,Image: 615416166, License: Rights-managed, Restrictions: Denmark OUT, Model Release: no, Credit line: Profimedia

14 iunie 2021  |  07:04  |  👁 88 Vizualizari


Momente dramatice la Euro 2020. Jucătorul danez Christian Eriksen s-a prăbușit la pământ, iar inima i s-a oprit pentu mai multe minute chiar în timpul partidei dintre Danemarca și Finlanda, jucată aseară la Copenhaga. Fotbalistul a fost resuscitat și este în spital în stare stabilă. Întreaga lume a fotbalului și nu numai a răsuflat ușurată, dar cel mai probabil cariera tânărului de 29 de ani s-a încheiat.

Era minutul 43 al partidei când Eriksen s-a prăbușit la pământ din senin. Primul ajutor a venit chiar de la căpitanul danezilor care i-a eliberat căile respiratorii și l-a așezat în poziția corectă, dar era clar că situația este gravă.

Medicul stadionului a povestit că atunci când a ajuns lângă el, Eriksen respira dar imediat inima i s-a oprit. 18 minute au durat manevrele de resuscitare și s-a folosit un defibrilator în timp ce fotbaliștii danezi în lacrimi au făcut zid în jurul coechipierului.

Din fericire, acesta s-a trezit, a fost dus conștient la spital și stabilizat.

Vestea transmisă de crainicul stadionului i-a solidarizat pe suporterii finlandezi și danezi care au scandat minute în șir numele lui Christian Eriksen.

De pe patul de spital, Eriksen și-a încurajat colegii să continue partida. Meciul s-a reluat după mai bine de 2 ore și s-a încheiat cu victoria finlandezilor, dar puțini se mai gândeau la fotbal.

Momentele dramatice de la Copenhaga au trezit amintiri dureroase unui alt fotbalist. Englezul Fabrice Muamba care în 2012 a făcut stop cardio respirator pe teren și a fost în moarte clinică 78 de minute. Cariera lui s-a încheiat în acea zi la doar 24 de ani.

Vestea proastă este că și pentru Eriksen viața de fotbalist cel mai probabil s-a încheiat. Cel puțin asta crede medicul care l-a îngrijit la Londra în perioada când juca în campionatul Angliei și care nu crede că acesta va fi lăsat de profesioniștii din sănătate să moară încă o dată pe teren.

În vârstă de 29 de ani, Christian Eriksen este cel mai bun fotbalist danez. A jucat la Ajax Amsterdam, Tottenham Hotspurs și de anul trecut la Internationale Milano.

Medicii campioanei Italiei au spus că danezul nu are nicio problemă cunoscută de sănătate, a trecut de fiecare dată examenele medicale și nu a contractat nicio clipă noul coronavirus.

sursa: stiri.tvr.ro

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.