Edward Iordănescu este noul selecţioner al Naţionalei României: Pentru mine, înseamnă foarte mult, enorm de mult, tot ceea ce un antrenor își poate dori

26 ianuarie 2022  |  06:29  |  👁 207 Vizualizari


Edward Iordănescu (43 de ani) este noul selecţioner al echipei naţionale de fotbal a României. Anunțul a fost făcut de preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, într-o conferinţă de presă susţinută la Centrul de la Mogoşoaia.

Edward Iordănescu este fiul fostului selecţioner al României, Anghel Iordănescu. În perioada 18 august 2021-14 noiembrie 2021 a fost antrenor la FCSB. A mai antrenat echipele Fortuna Brazi, ASA Tîrgu Mureş, Pandurii Târgu Jiu, ŢSKA Sofia, Astra Giurgiu, CFR Cluj şi Gaz Metan Mediaş.

Edward Iordănescu are în palmares trei trofee, toate câştigate cu CFR Cluj: 1 titlu (2020-2021) şi 2 Supercupe ale României (2018-2019 şi 2020-2021).

Edi Iordănescu: Am încredere foarte mare că putem, împreună cu băieții, cu conducerea Federației, cu sprijinul bineînțeles al suporterilor și cu încrederea dvs. să construim o echipă care să ne facă mândri, să strălucească și să putem face performanță, așa cum toată lumea așteaptă.

A ajuns selecționer la aceeași vârstă la care Anghel Iordănescu venea prima dată ca antrenor al tricolorilor.

Edi Iordănescu: Când a venit prima discuție de echipa națională, am pus absolut totul în plan secund, după cum știți, nu a contat nici latura financiară. Pentru mine, echipa națională înseamnă foarte mult, enorm de mult, tot ceea ce un antrenor își poate dori, mai ales că vine și din familie și continui, din punctul meu de vedere, o muncă începută cu foarte mulți ani în urmă.

Echipa naţională de fotbal a României nu mai avea selecţioner din 14 noiembrie 2021, când a renunțat antrenorul Mirel Rădoi, după ratarea calificării la barajul pentru Cupa Mondială din 2022.

Primele meciuri oficiale vor fi în luna iunie, în Nations League, cu Muntenegru, Bosnia & Herzegovina și Finlanda.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.