Delta Dunării, cea mai sigură destinaţie turistică în pandemie

11 august 2020  |  06:57  |  👁 441 Vizualizari


Asociaţia de Management al Destinaţiei Turistice Delta Dunării împreună cu Consiliul Judeţean Tulcea au  readus în atenţia turiştilor români, cea mai sigură destinaţie turistică în perioadă pandemică – Delta Dunării, cu accent pe ecoturism, trasee de caiac/canoe sau canotci şi gastronomie deltaică.

“Există turism şi după COVID-19. Cu toate că turismul în judeţul Tulcea a fost cel mai afectat din cauza măsurilor dispuse, constatăm că Delta Dunării a reuşit să devină una dintre cele mai căutate destinaţii de vacanţă, înregistrând o creştere între 15%-52% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. De ce? Operatorii din turism nu au crescut preţurile, au implementat măsurile necesare pentru a asigura siguranţa sanitară şi nu în ultimul rând, turismul deltaic oferă prin specificul său distanţare socială şi siguranţă, alături de peisajul mirific reprezentat de o Rezervaţie a Biosferei. Pentru ca Delta Dunării să devină un simbol al ecoturismului pe plan mondial, este nevoie ca Asociaţia de Management al Destinaţiei Turistice să depună eforturi conjugate cu toţi stakeholderii, la care să se alăture şi Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) care trebuie să urgenteze implementarea proiectului privind zonele de campare, precum şi asigurarea măsurilor de siguranţă pe traseele de caiac-canoe, aceasta presupunând inclusiv acţiuni de decolmatare şi să nu uităm de managementul integrat al deşeurilor în Rezervaţie”, a precizat Cătălin Ţibuleac, preşedintele AMDTDD.

Destinaţia turistică Delta Dunării şi Dobrogea de Nord, are oferte pentru toate categoriile de turişti, respectiv cazare de la o margaretă, până la resorturi clasificate 4 sau 5 stele în Mahmudia, Crişan sau municipiul Tulcea, iar administratorii de pensiuni şi hoteluri au implementat măsuri stricte, care asigură turiştilor siguranţa sanitară atât de necesară.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.