Decizie controversată pe litoral. Unii hotelieri nu mai sunt dispuși să închirieze o cameră doar pentru două nopți

16 iunie 2022  |  05:35  |  👁 317 Vizualizari


Hotelierii de la mare nu mai sunt dispuși să închirieze o cameră doar pentru două nopți și acelea în weekend. Încearcă, astfel, să-i convingă pe turiști să petreacă mai multe zile pe litoral.

Oamenii sunt, însă, iritați de această strategie de marketing. Deși, teoretic, plătesc ceva mai puțin la cazare în timpul săptămânii nu vor să fie condiționați, arată Știrile Pro TV.

Turiștii se declară nemulțumiți de o astfel de strategie de marketing, care, spun ei, îi avantajează doar pe hotelieri. Oamenii se simt constrânși. Potrivit agențiilor de turism, anul trecut, cele mai vândute vacanțe pe litoral au fost cele cu cinci nopți de cazare.

Dacă hotelierii nu ar impune aceste restricții, cele mai vândute nopți ar fi cele din weekend, chiar dacă atunci tarifele sunt mai mari cu 20-30 de procente față de prețurile practicate în timpul săptămânii. Agenții din turism speră ca în acest fel litoralul să nu mai fie o destinație de weekend, iar hotelurile să fie rezervate șapte zile din șapte. „Din punct de vedere economic, nu este rentabil să introduci în cameră serviciile de curățenie, să schimbi lenjerie, să faci o curățenie totală o dată la două, trei zile. Weekendurile sunt cele care încurcă cel mai mult pe cei care vin în destinație și asta datorită faptului că atunci explodează prețurile și totul se reflectă în buzunarul turistului”, spune Cristian Barhalescu, vicepreședinte ANAT Sud Est.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.